Armin Berberović zvani Berba predat u Tužilaštvo KS

Osumnjičeni Armin Berberović, koji je u petak, 26. maja skrivio saobraćajnu nesreću, te vozio pod utjecajem alkohola, bez vozačke dozvole i vozio brzinom iznad dozvoljene predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo večeras u 18.44 sata.

U saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja mlada doktorica Azra Spahić.

Povrijeđene su još dvije djevojke, od kojih je jedna zadobila lakše tjelesne povrede i puštena je na kućno liječenje, a druga djevojka je zadobila teže tjelesne povrede i zadržana je u bolnici.

Armin Berberović zvani Berba, koji je sinoć skrivio saobraćajnu nesreću u Sarajevu, u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić, nije imao položen vozački ispit i bio je pod utjecajem alkohola.

Sarajevo tuguje: Tri ruže i jedna svijeća na mjestu tragedije

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i poginuloj djevojci.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23.30, na kolovozu raskrsnice ulica MaršalaTita – Dolina, u općini Centar Sarajevo piše RadioSarajevo.

“Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.A., rođena 1998. godine iz Sarajeva, S. A., rođena 1997. godine i S. E., rođena 2002. godine iz Ilidže, od strane putnidkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1996. godine iz Sarajeva.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem koji je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 02:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, uhapsili su B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ FBiH (teška krivična djela djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi s KD iz člana 332 KZ FBiH (ugrožavanje javnog prometa).

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023. godine, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Traži se novi zakon i pojačane saobraćajne kontrole nakon stravične nesreće u Sarajevu

Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *