Brat i dve sestre napali drugog brata i pretili mu smrću, pa završili na sudu

Da se zbog nekretnina ili međe znaju posvađati i unutar porodica koje dele istu krv, dobro je poznato.

Jedan takav slučaj dolazi iz Makarske, gde je policija dovršila istragu nad tri osobe, jednim muškarcem i dve žene, a za koje je utvrđeno da su pokušale da prisile brata da im potpiše dokumente kako bi ostvarili imovinsku korist, dok je muškarac prijavljen i za nanošenje povreda i pretnje, javlja portal dnevno.hr.

Sada se zna da je 33-godišnjak u društvu 40-godišnjakinje, svoje sestre, ove srede u kući fizički napao brata udarivši ga palicom po ruci. Nakon toga ga je zaključao u sobu i nije mu dozvoljavao da izađe.

Mahao je mačetom i noževima vičući mu da će ga ubiti, dok mu je sestra pretila.

Zapretio je bratu da će ubiti sve članove porodice, a brat i sestra su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju, takođe sestru, koja je takođe preko telefona pretila oštećenom.

Policija je istragom utvrdila da su od brata tražili da potpiše dokumentaciju na temelju koje bi troje pomenutih – 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjak – ostvarili imovinsku korist. Rekli su mu da to mora da uradi u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.

Zatim je došlo do policijskog pretresa stana 33-godišnjaka, a pronađeni su i oduzeti vazdušna puška sa municijom, tri noža, sprava za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje je oduzet mač, dva noža i teleskopska palica.

Uz krivičnu prijavu, 33-godišnji brat i 40-godišnja sestra privedeni su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnje sestre krivična prijava biti podneta redovnim putem.

Oštećeni je zatražio lekarsku pomoć jer je zadobio hematome.

Čeka se sudski rasplet.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *