Emina zakupila aerodrom u Istanbulu, Saša angažovao 200 statista: Ovo su najskuplje pesme i spotovi na estradi

Veliki broj javnih ličnosti postali su zvezde zahvaljujući dobrim hitovima. Neki od njih spremni su da daju i pozamašne svote novca za pesmu, ali i spotove, što im se isplatilo. 

Emina Jahović poznata je kao neko ko voli da ulaže u svoju karijeru, pa je za snimanje jednog spota zakupila čak i ceo aerodrom u Istanbulu, dok ju je duet sa kolegom Dženanom Lončarević koštao oko 8.000 evra.

Pevačica neretko impresionira svojim pesmama, spotovima, ali i duetima. Spot za pesmu “Beograd priča” sa Dženanom Lončarevićem, koja je postala veliki hit, navodno ju je koštao oko 8.000 evra. Međutim, ona je uložila i pozamašnu sumu novca za spot za pesmu “Opet si s njom” za koji je zakupila čak celi aerodrom u Istanbulu. Spot je sniman na dve lokacije Istanbul-Beograd i smatra se jednim od njenih najskupljih projekata.

Ona je za snimanje iznajmila avion, helikopter i lambordžini.

Duet Lukasa i Ivane “Omaklo mi se” koštao je oko 12.000 evra.

Međutim nakon nekoliko godina dogodio se skandal među dugogodišnjim prijateljima zbog neračišćenih računa, pa je spot uklonjen sa Jutjuba.

Aca i Ivana snimili su ukupno četiri dueta koji su postali veliki hitovi. Prvi “Daleko si” snimili su 2012. godine, drugi “Omaklo mi se” objavili su 2014. koji ih je navodno koštao 12.000 evra, da bi dve godine kasnije ponovo ukrstili glasove u pesmi “Ljubav u doba kokaina”.

Ipak, nekadašnji veliki prijatelji i dugogodišnji saradnici zaratili su zbog poslednjeg dueta “Svatovi” i neraščišćenih računa, pa su im svi spotovi uklonjeni sa jutjuba.

Kako navode izvori, problem je navodno nastao zbog toga što su spot na svoje Jutjub kanale postavili i Ivana i produkcija koja na čelu stoji iza Lukasa.

Acini saradnici su zahtevali da ona povuče video sa svog naloga, ali kako ona to nije htela, njegov producent je navodno stavio zabranu na korišćenje lika i dela Ace Lukasa, na šta ima pravo po ugovoru s pevačem. Lukasov producent je tvrdio da je Ivana jedini krivac za ovaj problem jer nije ispoštovala finansijski dogovor koji su imali.

Vlasnik jednog od najvećih hitova je Boban Rajović. Pesmu “Usne boje vina” je platio skoro 19.000 evra i do danas je ostala njegova lična karta.

Numeru su radili Romario i legendarna Marina Tucaković. Ipak, zajedno sa spotom pesma ga je koštala znatno više, čak 35.000 evra.

Kako je jednom prilikom ispričao za domaće medije zahvaljujući toj pesmi konačno je finansijski stao na noge, vratio dugove i uspeo da snimi treći album, koji ga je koštao 95.000 evra.

Rada je pesmu “Pola dva” platila 20.000 evra, a kako je jednom prilikom istakla smatra da joj se uloženi novac isplatio jer je numera bila izuzetno tražena i slušana.

Inače, pevačica je nedavno rešila da prekine saradnju sa bivšim menadžerom nakon 15 godina saradnje.

Rada je svoju sestru Maju angažovala kao menadžera, te je istakla da taj potez donela kako je niko ne bi novčano oštetio, kao što je to navodno ranije bio slučaj.

Adil je baladu “Laku noć” platio 25.000 evra i sa njom je 2012. pobedio na Grandovom festivalu.

Investicija se isplatila, jer je zahvaljujući pesmi zaradio mnogo više. Adil je, samo kao nagradu na festivalu, dobio dvadeset pet hiljada evra i tako u startu vratio uloženi novac.

Ana je iskeširala 30.000 evra za pesmu “Romale romali” sa kojom se 2006. godine takmičila na Beoviziji.

Pesma “Romale, romali” i dalje važi za najskuplju pesmu na našim prostorima. Ana je Kikiju Lesendriću, koji ju je napisao, platila čak 30.000 evra, piše Blic.

Nataša je pesmu “Mala plava”, koju je uradio Slobodan Veljković Cobi, platila oko 30.000 evra. Pesma joj se nije dopala na prvo slušanje, a postala je jedan od njenih najvećih hitova.

Samo za ekranizaciju numere “Zvuk tišine” potrošila je 40.000 evra.

U spotove ona ulaže dosta novca.

Aleksandra se inače proslavila u takmičenju “Zvezde Granda”. Iako je udata za Filipa Živojinovića, koji je iz imućne porodice, neretko ističe da joj niko nikada nije dao jedan jedini dinar za ulaganje u karijeru već je sve stvorila sama sa svojih deset prstiju.

S obzirom na to da je pesma „Molitva“ proglašena za najbolju na Evroviziji 2007. godine, u ekranizaciju ove numere uloženo je navodno 75.000 evra.

Marija je prestavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije pesmom “Molitva”.

Za Sašu kažu da je vlasnik najskupljeg spota na estradi.

Video ostvarenje za pesmu “Prevarena” je snimljeno u Maroku i na setu je bilo više od 200 statista i glumaca.

Kako su pisali domaći mediji, ovaj spot je navodno najskuplji koji je ikada snimljen. Tokom snimanja je bilo prisutno preko 200 statista i glumaca, a još ga nazivaju i spektaklom. Na ovom projektu, kao i na svim ostalim do sad, imao je veliku pomoć svog brata Radeta. Spot je navodno koštao 100.000 evra.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *