Harisa izujedali psi lutalice ispred Doma kulture u Hrasnici

Haris M., jedan od stanovnika općine Ilidža, imao je strahovito iskustvo ovoga jutra. Naime, kako je napisao u Facebook grupi ‘Hrasnica’, ljekari trenutno saniraju rane njegovom djetetu koje su nastale nastale ujedom psa lutalice ispred Doma kulture u Hrasnici.

Sve se desilo u toku održavanja Izviđačkih igara gdje je pored mog djeteta bilo mnogo dječaka i djevojčica koji su u tom trenutku bili ugroženi. Nemojte pomisliti da neku krivicu prebacujem na organizatore igara, divnu organizaciju koja vodi računa o svemu, a ovo nisu mogli spriječiti.

Odgovorni su oni koji ne vode računa o svojim građanima, prvenstveno općina Ilidža, kantonalne vlasti i dr. Nadam se da će mi se javiti i neko iz silnih organizacija za zaštitu životinja koji dobijaju silne novce u tu svrhu. Ili ipak to ide u neke privatne džepove- napisao je on.

Kako je rekao, njegovo dijete će biti dobro, a već sutra će angažovati advokata i putem suda krenuti u pravnu bitku „protiv oholih“.

Čuvajte sebe i svoju djecu, očito apeli, molbe i razna pisanja ne pomažu, niti je koga briga za tim-zaključio je on na kraju.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *