Kurti na sastanku sa Osmanijem: Razgovarali o saradnji i projektima

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, a njih dvojica su istakli da cene zajedničku saradnju i da nastavljaju da rade na započetim projektima.

Osmani je i predsedavajući OEBS-a, a Kurti je zahvalio OEBS-u na doprinosu koji je dao, kako je rekao, za demokratizaciju Kosova i za bezbednost građana, piše Ekonomija onlajn, a prenosi Kosovo onlajn.

– Veoma smo srećni što možemo da konstatujemo da naše odlične odnose prati sve bolja saradnja. S obzirom da ste ovde i u svojstvu predstavnika OEBS-a, takođe smo srećni što ćemo moći da razgovaramo o pitanju demokratizacije, ljudskih prava i bezbednosti, što su osnovne vrednosti koje delimo.Ovom prilikom želim da vam se zahvalim na doprinosu koji je OEBS dao za demokratizaciju na Kosova i za bezbednost građana svih zajednica – rekao je Kurti.

Osmani je rekao da su Kosovo i OEBS 20 godina stvarali dobre primere saradnje.

Prema njegovim rečima, oni su uticali na demokratizaciju društva, pristup zajednicama, unapređenje individualnih i kolektivnih prava.

– Hvala vam na prilici da danas imamo ovaj sastanak. Pre svega, želeo bih da vam se zaһvalim na bliskoj saradnji koju smo imali u poslednjiһ 20 godina između institucija OEBS-a i institucija Kosova, koje su dale mnogo dobrih primera ove saradnje i koje su direktno rezultirale demokratizacijom društva, pristupu zajednicama, u promociji individualniһ i kolektivnih prava – rekao je Osmani.

Dodao je da je njegova poseta Kosovu ima za cilj da ohrabri institucije da nastave saradnju sa OEBS-om.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *