Nevreme napravilo haos na Kablaru, led se još nije otopio: Meštani bez struje više od 24 sata, usevi uništeni

Na desetine meštana sela na planini Kablar kod Čačka od juče je bez električne energije, sve raspoloživ ekipe Elektrodistribucije su na terenu i čine sve da se kvar što pre sanira, kako bi žitelji ponovo dobili normalno snabdevanje strujom.

– Struje nema u Vrnčanima, Rošcima i Jančićima. Ljudima je jako teško, ne mogu normalno da funkcionišu od juče popodne. Struje nema više od 24 sata. Nevreme je napravilo ogromnu štetu, u nekim kućama ona je totalna. Meni je grad uništio kukuruz, pšenicu, plastenici su skroz izbušeni i u njima nije ostalo ništa – rekao je za RINU meštanin Dragomir Kandić.

Velika šteta pričinjena je i na putnoj infrastruktri, pa su pojedini zaseoci praktično odsečeni od sveta. Nevreme je uništilo i većinu poljoprivrednih zasada, malinjake i ostale voćnjake.

– Sam vrh Kablara je najviše zahvatilo, voda je iz njiva iznosila zemlju na put, a na pojedinim mestima je i sam put odnela. Napravilo je haos – kaže Dragomir.

 

Meštani dodaju da je samo odjednom naišao gradonosni oblak, a suv grad veličine lešnika je padao oko pola sata. Koliko je grada za kratko vreme napadalo na pojedinim mestima potvrđuje i činjenica da se još nije otopio i čitave ledenice i dalje stoje u voćnjaku Predraga Đurđeviča iz sela Rošci.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *