Pobednika istorijskog dobitka na lutriji tužio čovek koji tvrdi da mu je ukraden tiket: Čije su 2 milijarde?

Dobitnika kalifornijskog “Powerball” džekpota od 2,04 milijarde dolara prošle godine tuži čovek koji tvrdi da mu je tiket ukraden pre nego što su izvučeni pobednički brojevi.

Edvin Kastro je identifikovan kao dobitnik rekordne nagrade u februaru. Tada je rekao da je bio “šokiran i ekstatičan” i da je odlučio da prihvati džekpot u paušalnom iznosu od 997,6 miliona dolara, javlja “NBC News”.

Istog meseca kada je identifikovan, čovek po imenu Hoze Rivera podneo je građansku tužbu Višem sudu u Alhambri tvrdeći da bi džekpot trebalo da bude njegov.

Tužba je podneta protiv Kastra, Kalifornijske državne lutrijske komisije, države Kalifornije i čoveka po imenu Urači F. Romero, koga je Rivera optužio da mu je uzeo tiket.

Rivera je kupio tiket 7. novembra u “Joe's Service Centru” u Altadeni u Kaliforniji, dan pre izvlačenja, navodi se u tužbi.

Rivera navodi da je Romero ukrao tiket istog dana. U žalbi nije navedeno kako je došlo do navodne krađe.

Nakon što je tiket navodno ukraden, Rivera je uputio “brojne zahteve da mu tiket bude vraćen”, ali je Romero odbio, navodi se u tužbi.

Kada su 8. novembra su izvučeni dobitnički brojevi Rivera je ponovo zatražio da mu Romero vrati tiket. Romero je navodno odgovorio rekavši da je “tiket bio gubitnički ili ako nađem tiket možemo podeliti dobitak 50/50”, navodi se u tužbi.

Rivera je prijavio navodnu krađu Kalifornijskoj lutriji i policiji, prema sudskim dokumentima.

Dana 14. februara, Komisija za lutriju države Kalifornije i država Kalifornija objavili su da je Kastro pobednik “Powerball”-a. Zvaničnici lutrije rekli su da su pratili proces provere kako bi se uverili da su tiket i tvrdnja legitimni.

Rivera je tri dana kasnije predstavio obrazac za potraživanje kalifornijskoj lutriji u Santa Fe Springsu, tvrdeći da mu je tiket ukraden.

“Do objave 14. februara 2023. Riveri je prećeno da će njegov dobitni tiket biti uništen ako ne pristane da podeli dobitak”, navodi se u pismu Riverinog advokata.

U žalbi se navodi da je Rivera tražio da Kalifornijska lutrija sačuva sve snimke koji prikazuju pobednički listić koji je kupljen u “Joe's Service Center”-u.

Rivera kaže da ima pravo na džekpot, tvrdeći da je pretrpeo emocionalnu štetu, povredu imovine (što znači korišćenje imovine bez dozvole vlasnika) i namerno mešanje u buduće ekonomske odnose.

Kalifornijska lutrija saopštila je da ne komentariše sudske sporove, ali je izrazila “krajnje poverenje” u proces proveravanja dobitnika.

“Kalifornijska lutrija ostaje uverena da je Edvin Kastro zakoniti dobitnik nagrade od 2,04 milijarde dolara koja proizilazi iz ‘Powerball’ izvlačenja u novembru 2022.”, rekla je Karolin Beker, zamenik direktora državne lutrije i portparol.

Sudski poziv je uručen Kastru 25. aprila u kući od 25,5 miliona dolara u Holivud Hilsu u Los Anđelesu, koja je prodata u martu, prema onlajn evidenciji.

Ali osoba u kući je navodno rekla donosiocima tužbe da “poslužuju pogrešnog Edvina Kastra”, prema podnesku od 17. maja.

Advokat Kastra je u četvrtak podneo zahtev za ukidanje uručenja poziva. U njemu se navodi da je poziv upućen Edvinu H. Kastru — ocu stvarnog pobednika “Powerballa”.

U izjavi priloženoj uz zahtev Kastra navodi se da mu nikada lično nije upućen poziv. Priznao je da je dom u Los Anđelesu u kojem je bio opslužen njegov otac bio njegov. On se nije osvrnuo na tvrdnje u vezi sa tiketom u svom podnesku.

Po tom predlogu ročište je zakazano za 19. jul.

“NBC News” se obratio advokatima Rivere i Kastra za komentar. Romero, koji nije podneo odgovor u sudskom spisu, nije mogao biti kontaktiran u petak.

(Telegraf.rds)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *