Približava se nevreme Novom Sadu: U Futogu tuče grad, pljuskovi i grmljavina posle podne širom Srbije

Tokom proteklih dana, u više delova Srbije došlo je do jakog nevremena, a takva situacija nastaviće se i danas. Veoma snažna grmljavinska oluja formirala se nedaleko od Novog Sada. Ona je donela snažno grmljavinsko nevreme širem području Futoga.

U tom mestu je padao je grad koji je naneo štetu poljoprivrednim kulturama.

U narednih sat vremena, ova snažna grmljavinska oluja premeštaće se dalje preko delova Fruške gore i Srema. Na svom putu će donositi obilne pljuskove, jako električno pražnjenje i pojavu grada.

U nastavku poslepodneva pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Srbije, uz mogućnost grmljavinskih nepogoda.

Podsetimo, u većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm za pljuskove i grmljavinu.

Narandžasti meteoalarm sa grmljavinom na snazi je u Banatu i Bačkoj, dok je žuti meteoalarm za grmljavinu u Sremu, Pomoravlju i Istočkoj Srbiji. Kada je u pitanju kiša, narandžasti meteoalarm na snazi je u Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteoalarm najavljuje opasno vreme. Kada je on na snazi, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Potrebno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *