Vranić: Azra je je još jedna nevina žrtva “pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova”

Pijani 27-godišnji Armin Berberović, sinoć je svojim Mercedesom pokosio 3 mlade djevojke. Doktorica Azra Spahić je poginula na licu mjesta, druga djevojka je teško povrijeđena i za njen život se nadljudskim naporima bore ljekari na KCUS-u. I treća djevojka je povrijeđena, ali nije životno ugrožena, saznaje Crna hronika.

Trkač bio pijan. Usmrtio 25-godišnju djevojku

Nakon stravične nesreće oglasio se i kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić.

Kaže da čitav život živi u centru grada i da je svjedok mnogobrojnih trkača na ulicama Sarajeva.

“Stanujem u centru grada cijeli život, od rođenja, i svjedočim ludim utrkama automobila i motocikla svaku noć, pogotovo ljeti, stravičnoj buci mašina od koje se ne može oko sklopiti, i nikad se ništa poduzelo nije. Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija.

Azra Spahić (25) je djevojka koja je sinoć stradala u stravičnoj nesreći

Stotine puta smo apelovali da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha.

Za mene je neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima sa autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti “ležećih policajaca”, ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda.

Pa tako umjesto da hodamo trotoarima, da majke sa djecom u kolicima idu bezbjedno trotoarima, mi hodamo kolovozom čekajući da nas auto udari, a automobili, najčešće oni skupi, “odmaraju” na trotoarima. I tako decenijama, i svakim danom sve je gore.

Tragično preminula djevojka, mlada doktorica, koja je još jedna nevina žrtva “pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova”, bila je odlična drugarica mojih kćerki, iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao.

Da li smo i mi krivi?

Jesmo, jer nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti.

Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti.

Obitelji iskreno saučešće u njihovoj neizmjernoj boli”, napisao je Vranić.

Tuga u porodici Nermina Nikšića nakon stravične nesreće u Sarajevu

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *