Zašto u SCC-u danima nema vode?

 

Vodovod i kanalizacija u Kantonu Sarajevo posljednjih dana ne isporučuju svoje usluge u kontinuitetu što se može zaključiti iz svakodnevnih prekida u svim dijelovima Kantona Sarajevo.

Zbog radova na području naselja Marijin Dvor već dva dana nema vode u jednom od najvećih sarajevskih tržnih centara Sarajevo City Center i zgrade koje se nalaze u blizini. Veliki broj zaposlenih u ovom tržnom centru već drugi dan nema osnovne uslove, kao što je odlazak u WC ili pranje ruku.

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo su za Klix.ba poručili da su u pitanju radovi koji su bili najavljeni ranije.

Na prekide u vodosnabdijevanju su se požalili i stanovnici Marijin Dvora kazavši da im je obećano kako će sve biti sanirano do 15 sati danas, ali da im se u Vodovodu niko ne javlja nakon što radovi nisu završeni u planirano vrijeme.

“Voda je jučer bila puštena u 15:30. Danas je bilo planirano da se pusti do 17 sati, ali je na jednom dijelu počela curiti voda, stoga se radovi još uvijek nastavljaju”, kazali su iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Naveli su da će prema trenutnim informacija voda biti puštena za sat, u 19 sati. Najavljeno je da vode u širem krugu Marijin Dvora neće biti i u utorak.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *