Danijela kupila ovu kuću u Americi, a onda guglala što je tako jeftina: Šokirala se kad je otkrila istinu

Tržište nekretnina ume da bude krajnje brutalno – posebno kada ste spremni za nešto veoma specifično.

Danijela Vit i njen partner, Ben Roki-Haris, borili su se sa jakom konkurencijom kada su počeli da traže dom iz snova.

Jedva su uspeli da pronađu odgovarajuću kuću i to po najnižoj ceni koju su mogli da priušte, prenosi Mirror.

Kuća u Merilendu, u SAD, bila je fascinantna nekretnina sa tri spavaće sobe i nakon provere njenog stanja, Danijela i Ben su odlučili da daju ponudu.

Osim toga, cena kuće je smanjena za 50.000 dolara na 377.000 dolara jer su prethodni kupci prekršili predugovor.

Fotografije kuće objavljene su na sajtu Zillow.com.

Par nije mogao da veruje da im se sreća osmehnula kada je njihova ponuda prihvaćena. Ali onda je Danijela odlučila da se na Internetu raspita o istorijatu kuće. Bila je šokirana onim što je pronašla.

Ta kuća je, naime, bila inspiracija – i istinita priča – koja se krila iza jezivog horor filma “Isterivač đavola” (Egzorcistt). Upravo je katolički sveštenik u tu kuću bio pozvan da izvrši egzorcizam nad tinejdžerom. Taj događaj je bio inspiracija za roman iz 1971, a zatim i film iz 1973. godine.

Vašington post pisao je o egzorcizmu koji se dogodio 1949. godine, navodeći da je sveštenik oslobodio dečaka “iz đavoljih kandži” posle 20 do 30 postupaka isterivanja đavola.

“Iskreno, prva stvar na koju sam pomislila je bila: O Bože, ovo će smanjiti našu vrednost preprodaje. A onda je sledeća pomisao bila, možda je bolje da to ponovo pogledam, da počnem da učim više o onome šta smo upravo kupili. Takođe, nisam imala pojma da je film čak ni zasnovano na stvarnoj priči“, rekla je Danijela za NPR.

Međutim, ništa ne bi sprečilo Danijela i Bena da kupe svoj dom iz snova i par je krenuo sa kupovinom.

Danijela priznaje da ima izvesno znanje o okultizmu i da čvrsto veruje da demoni proganjaju ljude, a ne zgrade, pa je nije odvratilo to što je njen novi dom bio poprište egzorcizma.

Ali postoje neke stvari koje ne želi da prepustiti slučaju i odbila je predlog prijatelja da održi “noć veštica” u kući.

“Poslednji put kada je neko to uradio, snimio je film o mojoj kući”, zaključila je Danijela.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *