Izetbegović čestitao Erdoganu: ‘Dragi brate…’

Drugi krug predsjedničkih izbora u Turskoj održani su danas, 28. maja, a birališta su zatvorena u 17:00 sati prema lokalnom vremenu. Preliminarni rezultati pokazuju kako je pobjedu odnio Recep Tayyip Erdogan.

Čestitku na Ergodanovoj pobjedi uputio je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović na Facebook profilu, koji je poručio:

“Poštovani predsjedniče Erdogan, dragi brate,

Od srca Vam čestitam na historijskoj pobjedi koju ste ostvarili na izborima u Republici Turskoj.

Masovna podrška građana koja je omogućila veličanstvenu pobjedu još jedna je potvrda ispravnosti puta kojim vodite Republiku Tursku i turski narod.

Politički stabilna, ekonomski i vojno moćna Turska sa Vama na čelu, oslonac je i nama u Bosni i Hercegovini. Zbog toga se, osim u Turskoj, Vašoj pobjedi večeras raduje i veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine.

Posebno nam je drago zbog činjenice da je i koalicija predvođena AK Partijom također dobila najveću podršku glasača i da ima većinu u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske.

Siguran sam da ćete nastaviti voditi Tursku na zadovoljstvo turskog naroda, da ćete ojačati njenu poziciju kao jedne od vodećih svjetskih sila, te da će kao i do sada Bosna i Hercegovina u Vama imati iskrenog prijatelja.

Želim vam mnogo uspjeha u narednom periodu i unaprijed se radujem procesima koji će dodatno osnažiti veze Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i bošnjačkog i turskog naroda”, poručio je Bakir Izetbegović.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *