"Muka mi je od toga, videću kad se smirim da li ću moći da izguram to…": Đere utučen nakon poraza na RG

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da napravi iznenađenje u prvom kolu Rolan Garosa, te je poražen posle borbe u četiri seta od Andreja Rubljova, a evidentno mu je smetala povreda da prikaže i bolju igru u Parizu.

– Juče sam se okliznuo pri kraju treninga, oštar bol kod desnog fleksora. Nije mi toliko pravio problem, nekoliko puta sam osetio, ali više je to bilo u glavi kod kretanja. Početkom drugog seta sam se opustio, počeo sam tada da igram bolje… Imao sam loš procenat prvog servisa tada, nije to pomoglo.

Žreb ga na većim turnirima nikako ne služi i uvek nabasa na jednog od favorita za titulu.

– Pravo je čudo kad odem i na 250-icu da ne izvučem nekog iz prvih deset. Muka mi je od toga… Kad bih malo nekako mogao da uđem u ritam, ali to se ne dešava. Jedan-dva turnira bude malo bolji žreb, ali evo Rubljov prvo kolo na dva od poslednja tri slema. Onda to utiče i na samopouzdanje.

Planovi za dalje posle Rolan Garosa još uvek su u magli.

– Voleo bih da mi Hale bude prvi turnir naredni, to kažem jer je dotad tri nedelje. Videću kad se smirim da li ću moći da izguram to, a da ne odem u Štutgart ili na neki čelendžer.

Kao i mnogi teniseri sa tura, Laslo se požalio na loptice.

Loptice su katastrofalne, tereni su svaki out drugačiji ovde. Na Lenglenu se žalio i Hačanov, nakvase teren i bude kao neko blato. Kada sam trenirao van Garosa, lopta leti, a ovde ne ide. Ne mislim da sam fizički loše spreman, ali posle dva i po sata, udaran svaku loptu 200 posto, ona ide unazad – zaključio je Đere.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *