Potresna ispovijest majke Refije: “Mog Ismara ubio je sin policijskog inspektora TK. Sad radi i živi u Njemačkoj”

Amar Mustedanagić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, na “južnoj magistrali” u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom “golf 5” u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača.

Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Mustedanagić je od ranije poznat sudskim organima piše Crna-Hronika

Nakon što je Crna-hronika otkrila da je osoba koja je prije šest mjeseci usmrtila pješaka, dobila posao na UKC Tuzla, isti je konkurs poništen. Zbog toga je Amar potražio svoju sreću u Njemačkoj gdje trenutno živi i radi.

Poništen konkurs: Amar Mustedanagić ne može raditi u UKC-u!

Ismarova majka, podijelila je potresnu ispovijest.

Ubica moga sina Ismara  je još uvijek na slobodi koji neometano živi i radi u Njemačkoj dok traje suđenje za ubistvo mog sina i gdje sudija Emir Sinanović ne vidi ništa sporno.

Poslije saslušanja svjedoka i obavljenog vještačenja sudija Emir Sinanović umjesto da završi postupak i dalje ne želi da to završi a UBICA i njegov advokat po službenoj dužnosti Hećimović Bakir ( kojeg mi građani plaćamo svojim sredstvima) a UBICA radi neometano u Njemačkoj dovode neuropsihijatra da ga proglase neuračunljivim i da je moj sin kriv jer mrtva usta ne govore.

Na predlog dokaza Tužilaštva sudija Emir Sinanović neće ni da sasluša niti da uvrsti u zapisnik.

Na suđenju koje je održano 26.05. 2023 godine sudija Emir Sinanović pita UBICU i advokata kada mogu doći na ponovno suđenje SRAMOTA.

Kada je moj sin poginuo naša poštena policija nije se ni udostojila da nama roditeljima javi šta je bilo sa našim sinom a mi to saznajemo od komšije koji je prije nas saznao.

Valjda da bi mogli uraditi uviđaj da sin inspektora MUP-a TK-a ne bude kriv tj. da urade uviđaj kako bi prikrili dokaze. ” – izjavila je Ismarova majka Refija piše Crna-Hronika.

Mustedanagić danas pušten iz pritvora: Usmrtio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće

Podsjetimo, Mustedanagić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, na “južnoj magistrali” u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom “golf 5” u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača

Amar Mustedanagić (22), osumnjičen da je u decembru 2019. automobilom u Tuzli usmrtio pješaka Ismara Subašića (22), a kasnije pobjegao s mjesta nesreće, pušten je danas iz pritvoraMustedanagić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, na “južnoj magistrali” u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom “golf 5” u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača.

Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Nakon toga je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio. Subašić je preminuo u tuzlanskoj bolnici od zadobijenih ozljeda. Osumnjičenom je pritvor bio određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo. Automobil kojim je upravljao imao je austrijske registarske oznake.

Tučnjava prije tragedije?

“Imajući u vidu negativne medijske istupe u odnosu na mog branjenika, osumnjičenog Amara Mustedanagića, ističem prije svega da on izražava svoje žaljenje zbog kritičnog događaja, ali, također, želim napomenuti činjenicu da je nesretnom slučaju prethodila tuča velikog broja osoba na sredini kolovozne trake u neposrednoj blizini prolaska vozila kojim je upravljao moj branjenik. U daljnjem toku istrage će se utvrditi sve relevantne okolnosti pod kojima je došlo do kontakta vozila i jednog od lica, odnosno oštećenog, u ovoj pravnoj stvari. U prilog našoj tvrdnji u ovoj fazi postupka ističemo da je naredbom o provođenju istrage protiv osumnjičenog Amara Mustedanagića istom stavljeno na teret krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa učinjeno iz nehata jer je sasvim jasno da postoji čitav niz nerazjašnjenih okolnosti o ovim slučaju”, izjavio je advokat Hećimović u decembru, nekoliko dana nakon nesreće.

Sin policajca

Mustedanagić je sin Adnana Mustedanagića, službenika Policijske uprave TK, i zbog toga su se pojavile špekulacije kako se tragična saobraćajna nesreća pokušala zataškati.

Adnan Mustedanagić, u to doba pomoćnik komandira PS Centar, u decembru 2016. godine je bio suspendovan s još trojicom kolega Denisom Mešaljićem, Smajilom Terzićem i Želimirom Gavrilovićem.

Riječ je o okršaju na jednoj benzinskoj pumpi koji je okvalificiran kao pokušaj ubistva.

– Policajci se sumnjiče da nisu uradili ništa kako bi spriječili činjenje krivičnih djela iako su bili prisutni na samoj benzinskoj pumpi, te da su predmete kojima su izvršena krivična djela, bez bilo kakvog prikupljanja dokaza, alkotestiranja, uzimanja izjava od osumnjičenih osoba, bez lišenja slobode, bez evidentiranja događaja, vratili osumnjičenim osobama i da su ih pustili da se udalje s mjesta događaja, ne evidentirajući taj događaj izvještajem o počinjenju krivičnog djela – saopćili su tada iz Tužilaštva TK.

Tek nakon reakcije Tužilaštva TK reagirao je i tadašnji komesar Fahrudin Šljivić, koji ih je suspendirao. Tužilaštvo TK je protiv Mustedanagića, Mešeljića, Terzića i Gavrilovića otvorilo istragu za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu položaja.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *