"Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac odvijaju se prema planiranoj dinamici"

Radovi na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac u dužini od 21 kilometar odvijaju se prema planiranoj dinamici, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je na Fejsbuku objavio da jedna deonica auto-puta počinje od buduće naplatne stanice na novoj petlji Ruma, a završava se na budućoj naplatnoj stanici Klenak, odakle počinje konstrukcija mosta u dužini od 1.300 metara koji vodi do novog mosta preko Save dugog 1,2 kilometra.

“Na trasi auto-puta imamo 13 mostova i petlju Ruma sa svoja četiri mosta. U obuhvatu ovih radova je izgradnja uklapanja u saobraćajnicu koja dolazi iz Rume, tj. deonice Fruškogorskog koridora. Ključni radovi su radovi na izgradnji petlje Ruma tipa “detelina” i prilazne mostovske konstrukcije ka novom mostu preko reke Save”, naveo je Vesić.

Trenutno se izvode radovi na preostalim nasipima za trup, asfaltni radovi i preostali radovi na mostovima.

Već je urađeno oko 16 kilometra autoputa sa dva sloja asfalta od planirana tri, a juče je asfaltirano oko kilometar u dva sloja sa jedne strane autoputa. Danas će se, ukoliko vremenske prilike dozvole, raditi i druga strana te deonice autoputa, naveo je Vesić.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *