Srbija ima biciklistu za ponos: Somborac rame uz rame sa najboljima na čuvenom Điru, ponovo pokazao snagu

Fenomenalnu budućnost ima srpski biciklizam. Veljko Stojnić parira najboljima na legendarnom Điru u Italiji, a to je potvrdila i pretposlednja etapa koja je vožena sinoć.Pretposlednja etapa ovogodišnje trke oko Italije bila je ujedno i poslednja kada je reč o drumskoj vožnji.

Pred biciklistima će poslednjeg takmičarskog dana, biti hronometarska trka u kojoj će se odlučivati o novom šampionu 106. Đira.

Kada ne reč o generalnom poretku, vodi Žeran Tomas i ima 26 sekundi prednosti ispred Primoža Rogliča iz Slovenije, a nešto manje od minut ispred Portugalca Žoaa Almeide.

Zaista se može istaći da je Veljko Stojnić jedno od najprijatnijih iznenađenja. Somborac je u poslednjoj drumskoj trci, po peti put u toku Đira, ispratio vodeću grupu biciklista, i dospeo do 11 bodova na prolaznim ciljevima.

Stojnić je dospeo do 23. pozicije u konkurenciji za zelenu majicu. tek nekoliko bodova slabiji učinak na brdskim i brzinskim ispitima od najboljih svetskih vozača, Tomasa i Rogliča. Treba dodati da u generalnom poretku zauzima 99. poziciju.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *