(VIDEO) Veliki broj građana na mjestu gdje je preminula mlada doktorica Azra Spahić

U saobraćajnoj nesreći, koja se u petak, 26. maja, dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula je mlada doktorica iz Bihaća zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo. Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pijan i vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Facebook stranica ‘Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu’ stoga je pozvala jučer, u subotu, građane na mirno okupljanje na mjestu nesreće na Marijin-Dvoru danas:

“Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja.”

Građani su već od sinoć na mjestu pogibije ostavljali cvijeće i palili svijeće. Očekuju da se konačno stane ukraj bahatim vozačima te poveća stepen sigurnosti u saobraćaju u glavnom gradu BiH. Građani su već od sinoć na mjestu pogibije ostavljali cvijeće i palili svijeće. Očekuju da se konačno stane ukraj bahatim vozačima te poveća stepen sigurnosti u saobraćaju u glavnom gradu BiH.

U ulici Maršala Tita je muk i tišina uprkos velikom broju ljudi koji se okupio. Uglavnom nema povika i poruka koje su uobičajene za proteste, a na jednom transparentu je napisano “Gdje smo sigurni?”.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *