Zbog smrti mlade doktorke Azre koju je ubio pijani vozač, uvode se nove mere u Sarajevu

Vlada KS je na današnjoj vanrednoj sednici donela nove mere koje podrazumevaju veću policijsku aktivnost s ciljem obezbeđivanja što veće bezbednosti u saobraćaju. Ove odluke donesene su nakon što je A.B. (27) koji je pijan i bez vozačke dozvole u petak na Marijin Dvoru u Sarajevu mercedesom usmrtio mladu doktorku Azru Spahić (25) te povredio još dva pešaka.

Ministar finansija i zamenik premijera, Emir Dedović rekao je da prva mera pojačan policijski nadzor na svim trenutnim raskrsnicama od 19 do sedam časova, piše Avaz.ba.

“Od 1. juna završavamo proceduru za 195 novih policijskih službenika koji će dati podršku trenutnim jedinicama. Druga stvar je pojačana kontrola i podrška u automobilima i presretačima koji registruju one koji prekorače brzinu, da pomognu policijskim službenicima i kamerama. To je mera koja će pomoći dok ne prekrijemo grad kamerama onako kako treba”, kazao je Dedović.

Četvrta mera je da završimo i otklonimo prepreke koje su danas prisutne, a to je da se trajno oduzme vozilo prekršiocima ovih mera.

“Mi smo konstatovali gde su prepreke u sistemu i da to završimo. Daćemo rokove da se to što pre završi i da oni koji koriste automobil nikad više ne mogu biti u prilici da imaju to vozilo na raspolaganju”, rekao je Dedović

Dodao je da je naredna stvar povećanje kazne koje se izriču za saobraćajne prekršaje.

“U proceduri ćemo pokrenuti smanjenje brzine u naseljenim delovima Sarajeva, u što kraćem roku, sa 40 na 30 i sa 60 na 50 km/h”, najavio je Dedović.

Dodao je da će se ići u pokretanje kampanje gde će se promovisati smanjenje nasilja i delikvencije u Kantonu Sarajevo.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *