"Čekao sam Đokovića i ostao u šoku kad se pojavio niotkuda, nikad neću zaboraviti savet koji mi je dao"

Srpski teniser Hamad Međedović danas popodne počinje svoje učešće na Rolan Garosu, a u razgovoru za sajt ATP-a prisetio se prvog susreta sa Novakom Đokovićem koji će takođe u ponedeljak na teren!

Međedovićev rival na startu RG biće Markos Điron, dok je Novaka prvi put upoznao kada je imao devet ili deset godina.

Bilo je to iznenađenje za moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam tog dana vežbao i otac mi je samo rekao: “Hajde, idemo negde.” Išli smo zajedno sa mojim trenerom i primetio sam da idemo u Đokovićev teniski centar. Do poslednjeg trenutka nisam mogao da verujem da ću da ga sretnem. Sećam se da smo ga čekali i pojavio se niotkuda. Kada sam ga video, bio sam poprilično šokiran. To je prvi put da smo se sreli.

Međedović je imao 16 godina kada je prvi put trenirao sa Novakom, koji je tada odlučio da podrži Hamada kako bi ovaj postao profesionalac. Tada je dao i savet Međedoviću koji je ovaj otkrio.

Možete mnogo toga da naučite od njega. I na terenu i van. Uživam da gledam kako je disciplinovan. On radi sve za tenis, čak i kada ne vežba. To mi je više puta rekao: “Moraš da živši tenis čak i kada nisi na terenu. Moraš da radiš sve za svoj tenis. Kada spavas, paziš šta jedeš, gde ideš. Moraš stalno da razmišljaš o tome šta će da vas učini boljim igračem.”

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *