Kako prati i čuvati odeću i obuću da vam i sledeće sezone izgleda novo: 5 saveta za koja dosad niste čuli

Majka dvoje dece iz Australije podelila je svojih pet trikova kako da stara zimska garderoba ponovo izgleda novo ove sezone – i zašto bi trebalo da zamrznete džempere da biste sprečili da se oni ne “ućebaju”.

Šantel Mila je dobila tri miliona pratilaca na društvenim mrežama zbog svojih praktičnih organizacionih saveta i trikova i preporuka za proizvode. U svom najnovijem klipu, zvezda “TikToka” kaže da ima pet stvari koje radi svake zime.

Prva stvar koju radim da sprečim da se džemperi ćebaju je da ih stavim u zamrzivač na jedan sat – rekla je Šantel u svom videu.

– Ovo pomaže u skupljanju viška vlakana.

Ako želite da isprobate ovaj trik, stručnjaci vam preporučuju da to radite najmanje jedan sat. Drugi preporučuju da uradite isto sa svojim hulahopkama i farmerkama da biste produžili njihovo nošenje.

Drugi trik Šantel je da se oslobodite tragova ogrebotina na vašim belim patikama.

– Nežno nanesite malu količinu paste za zube na svoje patike da biste odmah uklonili tragove ogrebotina – objasnila je ona.

Pasta za zube je dobro poznato sredstvo za čišćenje, korišćeno je za čišćenje svega, od automobila do mrlja od tepiha, pa čak i vaših ogledala.

Šantel je imala još jedan trik za čišćenje cipela, utoliko što koristi malu količinu pčelinjeg voska za vodootporne kožne cipele i čizme. Pčelinji vosak nije rastvorljiv u vodi, tako da sprečava vlagu da prodre u kožu cipela.

Četvrti savet je bio za novu crnu odeću.

Dodajte četvrtinu šolje soli pri prvom pranju nove crne odeće da biste zadržali boju i sprečili bledenje – rekla je Šantel.

Konačno, preporučila je korišćenje kockica leda u vašoj mašini za sušenje da sprečite gužvanje odeće bez potrebe da je peglate.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *