Određen pritvor momku koji je na pešačkom prelazu ubio doktorku Azru: Poznato kako je nabavio ključeve od auta

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor Arminu Berberoviću zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala sarajevska doktorka Azra Spahić.

Sud je prihvatio predlog Tužiklaštva KS koje je na sinoćnjem ročištu predložilo jednomesečni pritvor zbog, kako je rečeno, mogućnosti da bi mogao ponoviti krivično delo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju i navode da bi njegovo puštanje na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Klix.ba podseća da je Berberović tokom saslušanja priznao krivicu za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 26. maja u 23.30 u Ulici maršala Tita u Sarajevu.

Policija je otkrila da je A.B., koji je pre nekoliko dana u centru Sarajeva automobilom usmrtio Azru Spahić, u proteklih pola godine četiri puta bio kažnjen zbog vožnje bez posedovanja položenog vozačkog ispita.

Njemu je tokom 2023. godine u Kantonu Sarajevo izrečeno 1.700 maraka novčanih kazni i on je od ranije bio poznat policijskim službenicima kao višestruki povratnik.

Ipak, to ga nije sprečilo da sedne za volan nakon što je konzumirao alkohol i bahatom vožnjom napravi tragediju.

Dalje, vozilo kojim je upravljao bilo je u vlasništvu jedne ženske osobe koja, barem prema prezimenu, nije u srodstvu sa osumnjičenim.

On je na ispitivanju u policiji izjavio da je ključeve od Mercedesa uzeo od oca i da nije njegov auto.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *