Osuđenici iz Zabele po prvi put igrali fudbal 3×3 na Prvenstvu Srbije

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) odigrali su po prvi put fudbal 3×3 u okviru utakmica Prvenstva Srbije koje su se igrale proteklog vikenda u Požarevcu, pod pokroviteljstvom grada.

U pitanju je igra koja se razlikuje od one iz koje je nastala jer se umesto 11 igrača u timu nalaze 3 plus 1 rezervni igrač, dok golman ne postoji.

„Ovo je još jedan projekat u kome osuđenici po prvi put učestvuju, ali nije prvi put da za protivničku stranu imaju profesionalne igrače“, rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i dodao da su zaposleni u Zabeli imali, takođe, svoj tim igrača.

On je podsetio da je u Zabeli prošle godine igrana utakmica prvenstva u basketu 3×3 čime je ovaj zavod postao prvi aktivni zatvor na svetu koji je organizovao ovakav košarkaški spektakl, uz sve izazove koje on nosi sa sobom.

„Svi basketaši, bez obzira na tim za koji su igrali, znali su da se ispisuje nova stranica u pogledu ljudskih prava i slobode i punim srcem su ušli u nešto novo i jedinstveno“, naglasio je Carević.

On je podsetio da je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala u maju prošle godine odigrana po prvi put utakmica između osuđenika i veterana „Crvene zvezde“, a posle toga je usledio i meč osuđenika Kazneno- popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) i veterana najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

„Na svim ovim utakmicama je viđena sportska atmosfera, a fer plej je bio pokretač svakog meča što je nešto što treba da bude prisutno na svakoj sportskoj priredbi“, zaključio je Carević.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *