"Radilo se i ulagalo 60 godina, a nestalo za dva sata": Zbog udara groma izgorela štala u Kamenici

Usled udara groma, u potpunosti je izgorela pomoćna zgrada kao i poljoprivredne mašine u domaćinstvu Jovanović u Kamenici kod Kraljeva.

Sumnja se, kako priča komšija Jovanovića, da je grom udario u banderu što se preko kabla prenelo na strujomer.

Iz distribucije su rekli da je grom gađao u banderu i da je od bandere kabal preneo na strujomer. Uspeo sam da ugasim u radionici, ali bilo je dosta bala sena koje su izgorele. Otrčao sam i uzeo vodu iz posude iz koje piju ovce jer mi je ponestalo. Kada sam se popeo na tavan video sam već da je to uhvatilo maha i da više ništa neću moći da uradim – priča Goran Filipović, prenosi RTV Kraljevo.

Vatrogasci su stigli za 15 minuta, a zbog lošeg puta koji je oštećen u poplavama 2020. godine, jedan kamion je iskliznuo sa ulice jer je previše uska.

– Vatrogasci su profesionalno odradili svoj posao. Ovom prolikom bih hteo da ih pohvalim. Nijednog ne bih prepoznao koliko su bili garavi. Ostali su do 2.30 i uradili sve što su mogli –  priča kroz suze Dragan Jovanović.

Pored pomoćne zgrade koja je potpuno izgorela, Jovanovići su ostali i bez brojnih poljoprivrdenih mašina kao i alata za rad, a izgorele su i sve bale sena koje su bile na tavanu

– Šezdeset  godina se radilo i ulagalo i nestalo za dva sta – priča potresena Slavica Jovanović.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *