Sirene za uzbunu i jutros u Zvečanu: Jake snage KFORA oko opština u Zubinom Potoku i Leposaviću

Pripadnici Kfora prisutni su u opštini Zubin Potok, blokirali su ulicu koja vodi do same optštinske zgrade, pa se do nje moze samo peške. Takođe je prisutan veliki broj pripadnika specijalane kosovske policije.isto je i u Leposaviću, javlja Kosovo-online.com. U Zvečanu se oglasile sirene oko 7.15 časova

U Leposaviću su razvukli bodljikavu žicu oko zgrade opštine.

Patrole Kfora blokirale su jutros za automobilski saobraćaj ulice koja vodi do zgrade opštine Zubin Potok, pa se do opštine može samo peške.

Da podsetimo, škole na severu Kosova jutros ne rade zbog novonastale bezbednosne situacije i ogromnog prisustva kosovske policije koja je u petak nasilno upala u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Veliki broj pripadnika Kfora raspoređen je jutros u blizini glavnog mosta na Ibru, koji deli Severnu i Južnu Mitrovicu, kao i u blizini opštinske zgrade u Zvečanu.

Pripadnici italijanskog dela Kfora se nalaze na ulazu u Bošnjačku mahalu, gde su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika.

Ekipa Kosovo onlajna koja je na licu mesta javlja da je u blizini opštine Zvečan takođe prisutan veliki broj priopadnika Kfora poljskog kontigenta, koji čine prvi prsten “obezbeđenja” oko zgrade opštine. Iza njih se kod same opštinske zgrade nalaze pripadnici kosovske policije.

Kfor je opremljen opremom za razbijanje demonstracija. Srbi  se u velikom broju okupljaju ispred zgarde opštine Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

 (Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *