Vandalizam u centru Pirota: Počupali cveće iz žardinjera i ostavili ruglo iza sebe, šteta oko 50.000 dinara

Cveće i sadnice šiblja iz pet žardinjera počupane su na Crvenom trgu u Pirotu, ispred apoteke u centru grada. Vandalizam se dogodio prethodne noći, a sadnice je, razbacane oko žardinjera, pronašao u ranim jutarnjim satima čistač JP Komunalac.

Naime, cveće koje je počupano radnici Zelenila zasadili su pre samo nekoliko dana.

Ivana Stanković, rukovodilac RJ Zelenilo, kaže da se često događa da građani čupaju cveće i kradu sadnice ali je do sada to uglavnom bilo da bi ih sadili u svom dvorištu, prenose Pirotske vesti.

– Onaj ko je počupao cveće očigledno nije želeo da ga ukrade nego samo da napravi štetu. Iščupano je i šiblje koje dosta vredi, jedna sadnica košta 1.000 dinara tako da je šteta koja je načinjena oko 50.000 dinara. Pokušaćemo da vratimo sve što možemo ali pitanje je šta će se ponovo primiti – kaže Stankovićeva.

Stankovićeva kaže da će policija proveriti snimke sa kamera u centru grada kako bi se utvrdilo ko su počinioci ovog varvarskog dela.

Iz JP Komunlac apeluje na građane da ne uništavaju zelenilo koje krasi grad. Mnogo je truda uloženo da bi grad bio lep i čist. Dvadesetak radnika Zlelnila održava preko 120.000 metara kvadratnih zelenih površina u gradu za koje se godišnje izdvaja preko 20 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *