24 sata potrage za dečacima iz Apatina: "Dunav je izuzetno opasan i brz"

Potraga za dvojicom dečaka koji su nestali juče u poslepodnevnim časovima u Apatinu nastavljena je danas, a na teren su stigli i ronioci Žandarmerije koji pretražuju dno Dunava.

Dečaci starosti devet i deset godina poslednji put su viđeni u blizini Kajak kluba u ponedeljak oko 14 časova i od tada im se gubi svaki trag.

Nestanak je prijavljen sinoć, a do sada se pretraživala samo obala Dunava. Ekipe Žandarmerije su stigle na teren i ronioci su počeli da pretražuju dno reke.

Kako je za Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

“Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti”, rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

“Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko – toliko da se održavaju u vodi”, ističe Stojanović.

Potraga je u toku, a na terenu su prisutne Hitna pomoć, policija i ronioci Žandarmerije.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *