Apple iPhone 16 Pro modeli će imati nove kamere i veće ekrane

Dok se Apple trudi da do kraja godine lansira iščekivane iPhone 15 modele, već su se pojavile glasine o iPhone uređajima za 2024. Najnovije procurele informacije sugerišu značajne unapređenja u iPhone 16 Pro modelima, stoga se bliže upoznajmo s tim.

Trenutno, tehnološki div sa sedištem u Cupertinu orijentisan je na lansiranje serije iPhone 15 u septembru. Ipak, Mark Gurman iz Bloomberga skoro je podelio sveže informacije o iPhone 16 Pro i iPhone Pro Max modelima. Pomenuti podaci se tiču njihovih ekrana. Gurman navodi da će napredni Pro modeli koji se predstavljaju 2024. godine posedovati ekrane dimenzija 6,3 inča i 6,9 inča.

Drugim rečima, iPhone 16 Pro serija će imati neznatno veće ekrane u odnosu na svoje prethodnike. Prema izvoru, dva Pro iPhone-a naredne godine biće “nekoliko desetinki inča dijagonalno” veća. Ističe da je ovakav potez kompanija izvela kako bi njeni uređaji bili konkurentniji u odnosu na vrhunske proizvode, kao što je Samsung, koji pruža veće ekrane. Treba naglasiti da se ovi podaci uklapaju sa ranijim izveštajem zasnovanim na informacijama iz procurelog dokumenta Rosa Janga iz DSCC.

Veći ekrani će verovatno omogućiti da budući premium iPhone modeli uključe i veće baterije. S druge strane, procurele informacije od Digital Chat Station otkrivaju da će iPhone 16 Pro i 16 Pro Max posedovati glavnu kameru od 1/1,14 inča, verovatno Sony IMX903.

Ako su ovi podaci precizni, to implicira da će znatno unapređena kamera zaobići iPhone 15 Pro seriju i biti predstavljena u iPhone 16 Pro modelima.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *