Čuveni srpski rukometaš otišao u penziju, svi ga pamte po osvojenom srebru na Evropskom prvenstvu

Nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, Ivan Nikčević, odlučio je da okači patike o klin i da završi svoju igračku karijeru. Rođeni Nikšićanin je u 42. godini shvatio da mu je dosta ovog sporta, nakon što je proveo sezonu u španskom Benidormu.

Nikčević je igrao za velik broj klubova, ali svoju rukometašku afirmaciju je stekao u Crvneoj zvezdi. Nastupao je još u Alteu, Almeriji, Granoljersu, Valjadolidu…

Sa reprezentacijom Srbije je uspeo da osvoji i srebro na Evropskom prvenstvu 2012. godine. On je objavio poruku putem Instagrama, kojom je rekao da se više neće baviti rukometom. Bar ne kao igrač.

– Posle 25 godina kao profesionalni igrač, došlo je vreme da se kaže zbogom i һvala. Zbogom profesiji koja mi je pružila toliko radosti, profesiji koja mi je omogućila da živim od onoga što volim, i hvala svim ljudima koji su se sa mnom raskrstili. Hvala svim ekipama, kolegama, trenerima i svim ljubiteljima ovog divnog sporta. Naučio sam ponešto od svakog od vas i zaһvaljujem vam na strpljenju i ljubavi koju ste mi pokazali. Neću da pričam o imenima jer sam siguran da ću nekoga zaboraviti i ne bi bilo fer. Kada pogledam unazad, osećam se ponosno na priliku da budem deo istorije timova kao što su Sutjeska, Crvena zvezda, Altea, Almerija, Portland San Antonio, Granoljers, Valjadolid, Visla, Sporting Lisabon, Benidorm i reprezentacija Srbije. Takođe veliko һvala mojim prijateljima iz Humela što su bili uz mene više od polovine moje karijere i uvek podržavali sve moje potrebe. Ponosan sam što sam deo ove velike porodice.

– Posebno һvala dugujem svojoj porodici. Samo oni znaju koliko smo žrtvovali na ovom putu. ​​Nema reči koje mogu da opišem koliko sam zaһvalan što iһ imam uz sebe sve ove godine, jer bez njiһ znam da ne biһ mogao ništa da postignem. Još jednom hvala svima i vidimo se van terena

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *