Kobila koju je pretukao vlasnik iz Vlasotinca van životne opasnosti: Evo šta će biti sa njom kada se oporavi

Nakon prvog seta terapija kobila koja je na oporavku u niškom Zoo Planetu nije više u životnoj opasnosti. Ipak, njen potpuni oporavak može da traje i godinu dana, a nakon toga postoji mogućnost da ona bude udomljena u inostranstvu, pišu Južne vesti.

Po dolasku u prihvatilište Udruženja Zoo Planet, kobila koju je pretukao vlasnik svakim danom je sve bolje, njene rane zarastaju i ona je raspoloženija. Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da Aurelia, kako su je tamo nazvali, uskoro završava sa prvim setom terapija, nakon čega će krenuti sa novim.

– Generalno ide na bolje, bio nam je veterinar iz Požarevca, specijalista za konje i odradio je korekciju zuba koji su joj isekli obraz i napravili rane. Radio je detaljan pregled usne duplje i sada je sve sanirano i zatvorene su rane sa unutrašnje strane. Sada je samo ostao problem sa u sinusnom delu, ima povređenu kost koja treba da sraste. U svakom slučaju mnogo je bolje i nije više u životnoj opasnosti – kaže Stojanović.

Ono što je dobro, kako on ističe, jeste da se smanjilo gnojenje i curenje rana, ali će po dobijanju novih rezultata nastaviti sa antibiotskim terapijama kako bi rešili problem sa sinusima. Ipak kompletan oporavak biće dug.

– Treba raditi i na njenom psihičkom stanju tako da će se sigurno oporavljati do godinu dana, ali svakako čekamo reakciju sudstva. Ono što sigurno znamo, neće biti vraćena vlasniku – kaže Dušan Stojanović.

O njenoj budućnosti zajedno sa Zoo Planetom odlučivaće Udruženje Zavod Pit, koje je oduzelo kobilu vlasniku i podnelo krvičnu prijavu protiv njega. Prema rečima Dušana Stojanovića, postoji mogućnost da ona bude udomljena.

– Mi ćemo da izaberemo najbolju mogućnost za nju, verovatno će biti udomljena i to u inostranstvu jer tamo imaju izuzetne uslove kakvih, iskreno, u Srbiji nigde nema. Već imamo ponude, javljaju se ljudi, ali svakako čekamo da se ona potpuno oporavi pa ćemo tek onda razmišljati o tome – kaže Stojanović.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *