Meloun objasnio šta znači biti Naget: "Sve se poklopilo sa Jokićem, znači samomotivisan, radnik, nesebičan…"

Košarkaši Denver Nagetsa igraće veliko finale NBA lige prvi put u istoriji franšize, a protivnik je ekipa Majamija koja je u seriji sa 4:3 savladala Boson Seltikse. 

Tim iz Kolorada posle pobede od 4:0 u seriji sa Lejkersima imao je dovoljno vremena za odmor i pripremu finalnih utakmica, a trener Majk Meloun govorio je na konferenciji pre početka finala. Tako jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na to, šta znači biti u Denveru.

– Biti nesebičan je veliki deo onoga što su igrači Denver Nagetsa. To je nešto što sam od prvog dana pokušao da usadim. Za osam godina, nekako se sve poklopilo i sa Nikolom Jokićem, dvostrukim uzastopnim MVP-em. On je jedan od najnesebičnijih igrača sa kojima sam ikada radio. Nikada se ne radi o njemu, nego o timu. Nikada nije “ja”, uvek “mi”. Proveri svoj ego na vratima i prevazicđi sebe. Mislim da smo i kroz bezbrpj primera sve ovo dokazali – istakao je Meloun i dodao:

– Često pričam o tome da je talenat u ovom poslu dat. U NBA se ne ulazi bez talenta, ali kako da ostanete u NBA, i kako da ostanete deo zaista dobrog tima? Dakle, identifikovanje igrača koji su radnici, samomotivisani, to su oni koji samui odlaze u teretanu svake večeri bez da trener mora da ode po njih i kaže da će raditi na nečemu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *