Određen termin narednog Beogradskog maratona: Već su počele obimne pripreme za novi spektakl u glavnom gradu

Pripreme za naredni Beogradski maraton već su u toku, a danas smo dobili i tačan termin najmasovnije trke u glavnom gradu Srbije za narednu godinu. U pitanju je 28. april 2024. godine.

Direktor “Beogradskog maratona”, Darko Habuš kaže da je sve krenulo već po završetku prethodne trke.

Dan po završetku 36. počeli smo pripreme za 37. Beogradski maraton. Potrudićemo se da kao i ove i sledeće godine uvedemo neke novitete. I dalje ćemo se truditi da fokus bude na trkačima, ali da maraton bude ispraćen u bogat zabavni sadržaj. Želimo da kroz ovu manifestaciju ujedinjujemo region, ugostimo što veći broj stranaca, ali i da takmičarski podižemo kvalitet trka – izjavio je Habuš.

Što se tiče ovogodišnje trke, posebne pohvale i zahvalnice je Habuš uputio svim medicinskim radnicima, zbog teških uslova u kojima je trka održana.

Uslovi za trčanje bili su izuzetno teški, zbog visoke temperature koja ne pogoduje polumartoncima i maratoncima. Međutim, medicinska zaštita svih učesnika je bila besprekorno odrađena uz veliku pomoć urgentne medcine i volonntera Crvenog krsta. Imali smo dve poljske bolnice na samoj stazi pa smo i pored povećanog broja intervancija u potpunosti rasteretili sisteme gradskih službi, a svi trkači su bili medicinski zbrinuti na pravi način – izjavio je direktor Beogradskog maratona.

Prethodni maraton je ujedno imao i humanitarni karakter.

U saradnji sa dobrotvornom organizacijom BELhospice sakupljeno je 64 hiljade evra pomoći za onkološke pacijente i decu sa dijagnozom neizlečivih bolesti. Takođe, uticali smo na svest najmlađih, ali i onih starijih da ne okrećemo glavu od osoba sa invaliditetom, migranata i svih onih koji su na neki način ugroženi, jer su svi oni zajedno bili sa nama na stazi. Podizali smo i svest dece o značaju zaštite životne sredine kroz edukativne radionice tokom samih trka – zaključak je Habuša.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *