Porodična drama: Brat i sestra danima mučili brata. Htjeli njegov dio kuće

Prava drama koja se prošle srijede odigravala u mjestu Krvavica kod Makarske još je jednom pokazala što su sve pojedinci spremni napraviti bliskim članovima svoje obitelji kako bi se dokopali obiteljske imovine za koju smatraju da im pripada ili da ne pripada onome tko ju je naslijedio, piše Slobodna Dalmacija.

Bizarna i suluda priča, očito inspirirana metodama mučenja i ispitivanja žrtava viđenim u ratnim i mafijaškim filmovima, započela je nakon što su 33-godišnji muškarac i njegove dvije sestre doznali da su njihova preostala dva brata jedini nasljednici imovine pokojnog oca i to zbog toga jer su s ocem prije njegove smrti potpisali ugovor o dosmrtnom uzdržavanju (ugovor po kojem se davatelj uzdržavanja može odmah upisati kao vlasnik nekretnina i druge imovine koju mu ostavlja onaj kojeg se obvezao uzdržavati do smrti – op.a.).

NAMAMILI GA U STAN

Kako ih se tereti, zajednički su se dogovorili te su jednog brata namamili u stan pod izgovorom da mora doći platiti neke račune od interneta. Kad je ovaj došao, 33-godišnjak je zaključao vrata i naredio mu da sjedne na stolicu.

Izvadio je primjerak ugovora o dosmrtnom uzdržavanju po kojem preostala dva brata nasljeđuju svu očevu imovinu te ga je više puta upitao je li to istina. Zaprepašteni je brat odgovorio da je to očeva volja, a bijesni 33-godišnjak tada u jednu ruku uzima plastičnu palicu, a u drugu nož. Palicom udara brata u ruku, a onda uzima mač i prijeti mu govoreći: “Ljudi misle da je teško ubiti čovjeka, ali nije…”.

U tom trenutku iz kupaonice stana izlazi 40-godišnja sestra i govori sedam godina mlađem bratu da slomi nogu ovome koji je sjedio na stolici. Prestravljenoj je žrtvi govorila da laže i da bi ga mogli ubiti, a kako bi bili još uvjerljiviji, 33-godišnjak uzima noževe i mač i maše ispred lica žrtve govoreći “ne znam kako da te ubijem, da li da te udarim po glavi ili da te ubijem mačem ili zračnom puškom koja je ispod kreveta…”.

Dok je on “uvjeravao” brata da mora potpisati izjavu kojom se odriče svog dijela imovine u njegovo ime, 40-godišnjakinja zove drugu sestru koja se zatekla na području Dubrovnika.

Ova joj diktira preko mobitela što da zatočeni brat napiše u svojoj izjavi i istovremeno govori 33-godišnjem bratu i sestri kako da udaraju žrtvu, da ga udaraju šakama, ali ne po licu da se ne vidi te da ga natjeraju da potpiše izjavu i sve to snime, a ona će vidjeti s odvjetnikom je li to dovoljno.

Ohrabren ovakvim savjetima svoje sestre, 33-godišnjak uzima kliješta i prijeti žrtvi da će mu iščupati prst, dok ga sestra nagovara da mu ili otkine prst ili slomi nogu.

KAZNENA PRIJAVA ZA IZNUDU I PRIJETNJU

Izvrgnut ovakvom mučenju, brat žrtva potpisuje izjavu koju su oni od njega tražili, a 33-godišnjak mu govori da ima dva dana da ode kod javnog bilježnika i prepiše mu svoju polovicu kuće, te da će ga ubiti ako to ne napravi. Isto tako, zaprijetio je bratu da će mu ubiti i suprugu i sina, a ovaj je, nakon što su ga pustili da obavi što su mu naredili, otišao na policiju i sve prijavio te su zlostavljači i njihova pomagačica uhićeni. Policija je podnijela kaznenu prijavu za pokušaj iznude i prijetnje.

Zanimljivo je i što je sve policija kod njih pronašla nakon što im se žrtva obratila. Pretragom stana u kojem se iživljavanje događalo policija je pronašle zračnu pušku s municijom, tri noža, “garotu”, odnosno žicu koja se koristi za davljenje žrtve, 12 komada razne pirotehnike, gumenu palicu, dok je uhićena 40-godišnja sestra policiji dala dva noža, teleskopsku palicu i crnu katanu – naziv za mač koji su koristili japanski samuraji.

Dvoje uhićenih koji su bili u stanu su privedeni na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu​, koje je za njih tražilo određivanje istražnog zatvora, no sudac istrage je odbio takav prijedlog i odredio im je mjere opreza da se svakodnevno moraju javljati nadležnoj policijskoj postaji te da ne smiju stupiti u kontakt niti se približiti žrtvi.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *