Preminuo član bivšeg benda "Seven Up", Damir Pašić Daddy: Bolovao je od karcinoma

Nekadašnji član grupe “Seven Up”, Damir Pašić Daddy, preminuo je u 47. godini.

Damir se dugo borio sa opakom bolešću, a poslednje dane proveo je u Sarajevu. U februaru ove godine, Pašić je saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama.

Ispraćaj bivšeg člana boj benda biće u četvrtak, 1. juna, na Gradskom groblju “Lav”.

– Komemoracija i sahrana našem Dadiju je u četvrtak, 01.06.2023 – napisao je njegov prijatelj i kolega iz benda, Elvir Lilo Hadžijamaković, koji se porukom oprostio od Damira.

– Dadi, brate naš, mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobediti, ali nismo. Pevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo naš povratak. Neka ti je laka naša bosansko-hercegovačka zemlja. Voli te tvoj brat Lilo i ostala braća it 7UP-a: Gogi, Nedim i Fudo – piše u objavi ispod zajedničke fotografije na Fejsbuku.

Od njega se oprostio i pevač Fuad Backović Deen.

Najdraži moj Damire Pasići, moj brate. Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvezde! Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao deo porodice zvane “Seven Up” i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up – Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri posleratne sa PoP-Rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve što se moglo ostvariti na području ex-Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće! Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti. Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smejati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško… Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoj narod i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna devojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada, a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja! Voli te tvoj brat – napisao je Deen.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *