Skinite cipele, izvadite ključeve, stanite na vagu: Avio-kompanija meri težinu putnika pre ukrcavanja

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Novog Zelanda zahteva da njena nacionalna avio-kompanija meri težinu putnika koji lete međunarodnim letovima sa aerodroma Okland do 2. jula 2023. godine.

Program, koji Air New Zealand naziva anketom o težini putnika, način je prikupljanja podataka o težinskom opterećenju i distribuciji aviona, saopštila je aviokompanija.

– Merimo sve što se nalazi u avionu, od tereta, preko obroka, do prtljaga u prtljažniku – rekao je u saopštenju Alaster Džejms, stručnjak za poboljšanje kontrole tereta avio-kompanije, piše CNN.

Ipak, težina je lična stvar koju ne žele svi da otkriju. Kako bi zaštitila privatnost pojedinaca, avio-kompanija kaže da su podaci anonimni.

Putnici će biti zamoljeni da stanu na digitalnu vagu kada se prijave na let. Podaci o njihovoj težini se zatim šalju anketi, ali neće biti vidljivi na ekranu. Oni će, takođe, staviti svoj prtljag na drugu identičnu vagu za odvojeno vaganje.

– Znamo da stajanje na vagu može biti zastrašujuće. Želimo da uverimo naše kupce da nigde nema vidljivog ekrana. Niko ne može da vidi vašu težinu, čak ni mi – rekao je Džejms.

Ovo nije prvi put da Air NZ traži od putnika da stanu na vagu pre nego što se ukrcaju na svoje letove. Domaći putnici su učestvovali u sličnom istraživanju 2021. godine, ali je ono za međunarodne putnike odloženo zbog pandemije.

Među ljudima od kojih bi moglo biti zatraženo da učestvuju u anketi su oni koji putuju direktnim letom od Oklanda do aerodroma JFK u Njujorku.

Vodeća ruta koja traje 17 sati istaknuta je prošle jeseni kao oslonac strategije Air NZ nakon pandemije. To je takođe jedan od najdužih letova na svetu.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *