"Slagala sam da sam trudna da me ne bi ubio, u ruci je imao dve bombe": Devojka o otmici i osumnjičenom Urošu

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu dva sata je svedočila devojka koja je bila u taksiju u trenutku otmice. Ona je rekla da je uspela da slaže otmičara Uroša B. da je trudna. Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca taksitu i devojku u njemu oteo je 5. maja kod Malog Požarevca.

Pre toga ubio je 8 ljudi i ranio 14.

Kako je rečeno za “Telegraf.rs”, ona je to uradila kada je videla dve bombe u njegovim rukama.

Kako je “Telegraf.rs” već pisao, Uroš je kod Malog Požarevca zaustavio taksistu. Tada je uz pretnju dve bombe naredio da ga vozi do Vinjišta kod Kragujevca. Tamo mu se nalazio ujak kod koga se skrivao nakon zločina. U kolima je bila i trudnica. Uroš je seo na prednje sedište,a u ruci je imao bombu. Tada se obratio taksisti da će je, navodno, aktivirati, ako ne bude vozio gde mu je rekao.

Inače, reč je o iskusnom taksisti koji je tokom vožnje pričao sa Urošem i govori da će sve biti u redu i da će se on vratiti po njega, ako bude trebalo samo da trudnicu odveze do Uba.

Osumnjičeni za masakr kakav Srbija ne pamti 4. maja iza automatske puške i pištolja u selima Dubona i Malo Orašje usmrtio je 8 osoba, a ranio 14.

Zločin je priznao i rekao da je “hteo da zaplaši meštane”. Trenutno se nalazi na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila i njegovog oca R.B. kao i ujaka G.G. Oni se nalaze u pritvoru i za svu trojicu vodi se isti postupak.

Urošu se na teret stavljaju četiri krivična dela- teško ubistvo, oružje, otmica i korišćenje tuđeg vozila.

Među žrtvama nalazilo se i dete od 15 godina.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *