Slavna Tvigi (73) otkriva tajnu gracioznog starenja: "Ne želim botoks ni po koju cenu"

Lesi Loson (73) bila je engleski model, glumica i pevačica, ali je mnogi pamte po nadimku Tvigi koji je obeležio njenu manekensku karijeru.

Kad se pojavila na sceni “Dejli ekspres” dodelio joj je titulu “Lice 1966.”, a proglašena je i za Britanku godine. Prepoznatljiva po izrazito mršavoj građi, živim očima, dugim trepavicama i kratkoj kosi, osvojila je svet u kom su do tada vladale dame raskošne građe.

Mrzela sam kako izgledam, pa sam mislila da su svi totalno poludeli – izjavila je Tvigi.

Bavila se modelingom u Japanu, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, osvanula na naslovnicama magazina “Vogue” i “The Tatler” i postala slavna širom sveta.

Ipak, zbog mršave, gotovo androgene građe nije bila pošteđena negativnih komentara. Optuživali su je za promovisanje nezdravog tela idealnog za žene.

Njene noge podsećaju na dva nacrtana crva – ocenio je Mark Koen, predstavnik tada popularne “Ženske radnje” u Velikoj Britaniji.

Uredništvo magazina “Vogue” ju je zdušno branilo:

Ona je mini-devojka u mini-eri.

Pre nego što će prekinuti manekensku karijeru, Tvigi je pokušala da objasni da nije nasilno promovisala trend mršavosti:

Bila sam veoma mršava, ali to je bila moja prirodna građa. Uvek sam jela razumno, meni je mršavost bila u genima.

Odluku da napusti manekenski posao obrazložila je rečenicom:

Ne možeš da budeš vešalica ceo život!

Kad je okončala manekensku karijeru, počela je da niže uspehe u glumačkim i muzičkim vodama. Za ulogu u filmu “Dečko” 1971. dobila je dve nagrade “Zlatni globus”, a 12 godina kasnije nominovana je za “Tonija” za ulogu u brodvejskom mjuziklu “Moj jedan jedini”.

Snimila je više od 10 albuma, kao i brojne singlove, vodila TV emisije i podkaste.

Ove godine njena karijera biće ovekovečena kroz dva umetnička dela – mjuzikl koji je napisao Ben Elton i film čiji su poslednji kadrovi snimljeni na festivalu u Kanu.

Iako je ceo život provela pod svetlima pozornice, tvrdi da sebi nikada nije dozvolila da sklizne u poroke.

– Uvek sam bila razumna, pristajala sam samo na čašu rozea. Tome me je tata naučio – kaže za Daily Mail.

Iz prvog braka ima ćerku Karlu koja joj je podarila dvoje unučića – osmogodišnjeg Džonija i trogodišnjeg Tea. Četiri godine posle smrti prvog supruga, Tvigi se 1988. udala za glumca, reditelja i pisca Lija Losona.

Iako ima sve uslove da se podvrgne tretmanima koji bi joj vratili mladalački izgled, Tvigi za sada odbija da to učini.

Ponosna sam na svoje bore. Razumem kad ljudi naprave male promene i možda ću i ja to jednog dana uraditi, ne znam. Ali ono što nikada neću uraditi je botoks, kad dobiju one smešne obraze kao da su u njih ugurali kuglice vate. To bi me uplašilo – iskreno kaže.

Iako je ušla u osmu deceniju života, ne dopušta sebi da ne bude aktivna. Jednom sedmično odlazi na pilates koji joj je u šezdesetim godinama pomogao da reši problem sa leđima.

Ne namerava da slavi svoje godine fotografisanjem za naslovnice u kupaćem kostimu.

– Nisam to radila kad sam bila mlađa, pa neću ni sada. Ali, nemam ništa protiv onih koji razmišljaju drugačije i rade drugačije – pomirljivo kaže.

(Ona.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *