Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete Sjedinjenih Američkih Država, da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom, ali da ni on nije upoznat sa svim detaljima.

On je to rekao novinarima u Beogradu i dodao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju ZSO i nastavku dijaloga.

“Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprtotnosti sa svim savetima koje smo davali i Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramno da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je fortmiranje ZSO, normalizacija odnosa – rekao je Hil.

On je dodao da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i nasto vojnike i to ne bi smelo da se ponovi.

– Veoma teški dani na Kosovu, najteži poslednjih nekoliko godina. Mnogo je važno da se napadi na KFOR više ne dešavaju.  Treće, važno je da i dalje postoji pravac kojim idemo kroz Briselski sporazum i da se potpuno normalizuje situacija. Svi na Balkanu treba da budu spremni da ostanu na evropskom putu. Želimo napredak na Kosovu, normalizaciju odnosa obe zemlje, da vidimo dijalog i kao što sam rekao da Srbija bude okrenuta Zapadu – rekao je Hil.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *