Iza stanovnika Teslića je još jedna neprospavana noć: Počinje procjena štete

Iza stanovnika Teslića je još jedna neprospavana noć. Nabujala voda sa iznenadnim vodenim talasom izazvala je prekide putnih komunikacija i značajnu štetu na objektima i imovini. Najteža situacija bila je u Vlajićima, Jasenovoj, Brezni, Gomjenici i Slatini.

Od jutros je vodostaj Velike Usore nizak. Na Gradskoj plaži u Tesliću jutros se nalazi mnogo šumskog otpada na obalama.
Miličević sinoć obišao teren

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević je sinoć bio u obilasku terena sa svojim saradnicima, a dežurne službe i mehanizacija rade u punom kapacitetu na privremenom otklanjanju štete na putnim komunikacijama i imovini.

Miličević je istakao da se po ko zna koji put na području opštine Teslić ponavlja situacija da se uslijed nepoštovanja šumskog reda i ostavljanja balvana u vodotocima, potocima i rijekama, stvaraju se čepovi i brane na mostovima koji nakon obilnih padavina stvaraju vodene bujične talase koji ruše sve pred sobom.
Procjena štete

– Ponavljam, nešto se mora preduzeti u smislu odgovornosti za nepoštovanje tog šumskog reda, jer je ovo je posljedica toga i ogromna šteta koja koja je opet na leđima običnog čovjeka. Izašli smo odmah na teren. Mašine su u sva tri pravca radile na saniranju štete, zajedno sa vatrogascima. Uspostavljen je saobraćaj na mjestima gdje su prekinute putne komunikacije, ali štete će se tek moći da budu procijenjene u narednih nekoliko dana. Ujutro će odmah zasjedati Štab za vanredne situacije koji će donijeti odgovarajuće odluke – rekao je Miličević sinoć.

On je je naglasio da bi štete bile i veće, ali su izbjegnute u gradskom i prigradskom području, uprkos velikom bujičnom talasu iz slivova Velike i Male Usore, zahvaljujući obaloutvrdama i uređenju korita koje je u prethodnom periodu realizovala Opštinska uprava Teslić.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *