Kakav nas dan čeka u Beogradu: Mogući pljuskovi, gužve u saobraćaju, maturanti slave, ima vremena i za kulturu

Očekuje nas poprilično topla sreda, sa temperaturama do 24 stepena i ozbiljno se približavamo letu. Ipak, u toku dana mogu da nas iznenade pljuskovi. Čuvajte se divljih svinja, koje se ovih dana pojavljuju na ulicama grada, izbegavajte gužve u gradu i odvojite vreme i za kulturu.

Ovo je kratak pregled dana u Beogradu.

Gužve su jutros bile velike u Kneza Miloša i na auto-putu u oba slučaja u smeru ka Novom Beogradu. Nastavljaju se radovi na brojnim lokacijama u gradu, među kojima su najznačajniji oni na rekonstrukciji Višnjičke ulice. Detaljan spisak radova možete pogledati ovde.

U toku je prodaja mesečnih karata, koje možete kupiti i preko SMS poruke kako ne biste čekali u redu. Međutim, povlašćene kategorije putnika, koje će prevoz plaćati samo 1.000 dinara, moraju da podnesu dokumentaciju radi izrade kartice. Više o tome pročitajte ovde.

Građani stariji od 65 godina karte mogu da izvade u bilo kojoj gradskoj opštini.

Na Vukovom spomeniku počinje zamena starih informacionih tabli, pa ćete morati da se oslanjate na razglas.

Danas od 8 do 18 sati vode neće imati građani Ulice Tadije Sondermajera i Vojvode Prijezde, od Gospodara Vučića do Rada Končara.

Za sve koji se šetaju priobaljem, jedno upozorenje. Ovih dana u Beograd su stigli i neobični gosti – divlje svinje, a iz “Veterine Beograd” upozorili su građane da im nikako ne prilaze i da ih ne slikaju, jer su to veoma opasne životinje, već da odmah obaveste Službu komunalne zoohigijene o lokaciji na kojoj je životinja viđena.

Podsećamo, pre dva dana pravu pometnju izazvao je snimak divljih svinja koje su došle do Beton hale.

Ovih dana brojni maturanti u gradu slave kraj svog trogodišnjeg i četrvorogodišnjeg školovanja.

Mogu se videti na ulicama, ispred škola, u fontanama, sa bakljama i zastavama.

U PTT školi juče je, tako organizovan pravi “pena parti”.

Radni je dan, ali ima najavljenih i kulturnih i humanitarnih događaja.

Ukoliko ste u prilici, možete zaviriti u Konak kneginje Ljubice, gde će se održati manifestacija “Obrenovići (Rečju, muzikom, slikom)”. U pitanju je umetničko čitanje izabranih odlomaka iz memoara, prepiske, sećanja, dramskih tekstova, pesmarica i humorističke literature”, koje će izvesti dramski umetnici Jelena Puzić i Nikola Ugrinović.

U Centru za kulturu “Vlada Divljan” večeras se održava promocija knjige “Vaspitač zna, vaspitač ume, decu voli i razume”. Autor je humanista koji pomaže bolesnoj deci.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *