Kriminalistička policija upala u FK Slobodu: “Službenici izuzeli obimnu dokumentaciju”

Po nalogu Tužilaštva TK istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su u prethodnom periodu izuzeli obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, SKP MUP-a TK je Tužilaštvu dostavio dva izvješataja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosi vezane za djelovanje u klubu.

Istražne radnje i provjere će se intenzivno nastaviti provoditi i u narednom periodu piše TuzlaPress

Bivši predsjednik FK Tuzla City, Azmir Husić, održao sinoć sastanak sa navijačima FK Sloboda Tuzla, “Fukare 1987”, nakon čega je dogovoreno da ovaj privatno poduzetnik i zastupnik u Parlamentu FBiH ima podršku navijača vezano za preuzimanje rukovodstva nad klubom.

“Navijačka skupina FUKARE TUZLA ovim putem se oglasila saopštenje za javnost koje je objavila na svojoj Facebook stranici, a koje prenosimo u nastavku:

Povodom medijskih naslova u kojima se spominje bivši predsjednik UO Azmir Husić i moguća fuzija za FK Tuzla City, danas u 18:00 je održan sastanak između predstavnika navijačke skupine i gospodina Azmira Husića.

Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.
Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovno ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. Gospodin Husić je predstavnicima naše skupine objasnio i način rada trenutne Uprave, te ukazao na greške koje su oni pravili. Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko Stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta “zna” i “umije”, te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtjevamo od trenutnog UPRAVNOG ODBORA FK SLOBODA TUZLA kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove NE ŽELIMO više slušati i tolerisati.

Ovim saopštenjem navijačka skupina FUKARE TUZLA izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku “UO FK Sloboda Tuzla”. Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora, te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku, te još jednom naglašavamo :
” Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina. “

FUKARE TUZLA 1987″ – navodi se u saopštenju koje potpisuju “Fukare 1987” Tuzla.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *