MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2023: Ovnove neće držati mesto, Vage očekuje kompletan preporod, a šta je sa ostalima?

Na ulasku u jun Sunce se nalazi u znaku Blizanaca, Venera je u znaku Raka, a Mars se smestio u znak Lava. Rastući mesec je u znaku Vage, retrogradni Pluton u Vodoliji, a u Ribama su Saturn i Neptun. U znaku Bika je planetarno društvance, načinjeno od Jupitera, Merkura i Urana, najavljuje astrolog Olga Savić.

Mesec u znaku Strelca ulazi 4. juna u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Neptunom iz znaka Riba, a trigonskom sa Marsom iz znaka Lava. Kao i obično, pun mesec donosi kulminaciju događaja i osećanja iz prethodne dve nedelje, a posredno iz prethodnih šest meseci. Ovo su dani u kojima lako reagujemo na unutrašnje impulse ili one iz okoline, u kojima se u trenutku možemo odlučiti na promenu i iskorak iz onoga što doživljavamo kao pritisak ili sputavanje. Ovaj period može doneti osećaj uskraćenosti – manjak širine, slobode, ljubavne sreće, materijalne sigurnosti, a može pokrenuti i izlazak neprijatnih tajni na videlo.

Venera 5. juna prelazi u znak Lava, u kojem se već nalazi Mars. Do tačne konjunkcije ove dve planete neće doći, jer će Venera tokom narednog meseca, jula – ući u retrogradni hod. No, tokom juna tranzit Venere kroz znak Lava će doneti jake želje, vruće ljubavi, potrebu da budemo u centru pažnje, ali i sklonost ka ljubavnim avanturama. Prava „letnje-ljubavna“ Venera.

Merkur 11. juna ulazi u svoje sedište i znak Blizanaca. Pred nama je vreme aktivnosti, komunikacije, pokreta. Reči će teći lako, misli preticati jedna drugu. Pred nama je vreme razgovora, novih kontakata, osećaja da nas ništa ne sputava… vreme priče, priče, priče.

Saturn 17. juna u znaku Riba kreće retrogradnim hodom. Sve ono sa čime smo se suočavali od njegovog ulaska u ovaj znak od marta ove godine, sva ograničenja, obaveze, granice koje smo postavljali sami sebi ili su nam nametnute – sada će doći na preispitivanje, prilagođavanje, rešavanje. Ovaj tranzit će baciti fokus na duboko preispitivanje za svakog od nas, ali će takođe pokrenuti i lavinu otkrivanja tajni, prevara, izdaja, laži, manipulacija.

Mlad mesec u znaku Blizanaca pojaviće se 18. juna. I u ovaj mlad mesec je umešan kvadratni aspekt sa Neptunom, pa koliko god mi u narednom periodu imali osećaj da su se mnoge stvari pokrenule, da je energija življa i bolja – ipak će ta “dimna zavesa” biti prisutna i dalje – a u njoj će se rojiti laži, manipulacije, obmane, prevare.

Sunce prelazi u znak Raka 21. juna i počinje vladavina ovog znaka. Dragim Rakovima želimo srećne rođendane, mnogo dobrog raspoloženja i lepu solarnu godinu. A nama ostalima želimo dugo i toplo (ne mora baš previše) leto!

I Merkur prelazi u znak Raka 27. juna. Pred nama su dani kada su naše misli i reči obojene osećanjima, kada je racio i emocije teško razdvojiti, jer idu ruku pod ruku.

Ljubav

Prolazak Marsa i Venere kroz znak Lava koji se kod vas vezuje za letovanja, provod, zabavu, uživanja, ljubav svakako će slobodnim Ovnovima ići naruku. Vi ćete biti vrlo aktivni, društveni i u kontaktu sa mnogo osoba. Jednostavno, neće vas držati mesto. I što je najbolje – zaista ćete se provoditi svaki trenutak slobodnog vremena za neku akciju. Normalno je da će u ovakvim okolnostima doći do kontakta, poznanstva sa osobom/osobama koje vas mogu “zagrejati”. Da li će se ovo pretvoriti u nešto trajnije i stabilnije ili će sve ostati samo na nivou letnje avanture – e, to već zavisi od mnogo faktora. Zauzeti, strasti i zajedničke aktivnosti (izlasci, kraća putovanja, letovanje) će vas spajati, a tvrdoglavost i potreba da oboje dokažete da ste u pravu – razdvajati. Neka više bude ovog prvog.

Posao

Prve dve dekade meseca ćete biti poslovno aktivniji, a onda će doći do zasićenja, spuštanja energije. Možda bi bilo najbolje da tu poslednju dekadu juna iskoristite za odlazak na odmor. Generalno, dobar je trenutak da jasno izrazite svoje ciljeve i ambicije i krenete ka njima. Pratiće vas volja, dobra energija i motivisanost, pa je ovo dobar period da pokrenete sve ono što ste planirali ili da počnete da realizujete nove ideje koje vam dolaze. Troškovi su naglašeniji tokom druge dekade juna.

Zdravlje

Nervozu kanališite kroz sport, rekreaciju. Stariji, osetljivost krvnih sudova. Češće se kontrolišite.

Ljubav

Venera koja tranzitira kroz znak Lava nije vaša energija. Koliko god da tokom juna možete uživati, biti aktivni, flertovati čak i ostvarivati kontakte sa interesantnim ljudima, mnogo su izglednije kratkotrajne priče ili avanture nego stabilna i trajna ljubavna veza. Ili se može dogoditi da od neke priče očekujete mnogo više nego što vam ona zaista može ponuditi. Pošto znak Lava predstavlja i vaše polje prošlosti i onoga što niste završili, neće biti čudno ako se tokom juna, ali i u kompletnom periodu do polovine septembra, baš ta prošlost s vremena na vreme aktivira. Što se tiče zauzetih Bikova, dobar je period ili da izađete iz kuće i odete na letovanje… Ili pak da uložite u renoviranje, sređivanje doma. Odnos sa partnerom će generalno gledano biti promenljiv, pun strasti, ali i povremenih tenzija i obostranog inata.

Posao

Finansije će predstavljati nestabilnu stavku tokom juna, pogotovo što je izvesno da ćete imati ulaganja u dom ili troškove za članove porodice. U prvoj i poslednjoj nedelji meseca praktičnije raspolažite onim što imate i ne zatrčavajte se u kupovinu. Ovo je dosta stabilan mesec, bez velikih uspona i padova. Nije trenutak da se zalećete u nešto novo, tek druga polovina juna polako otvara vrata promenama koje vas interesuju. To je dobar momenat za početak značajnih dogovora.

Zdravlje

Moguće alergije i osetljivost grla i sinusa. Stariji,  promenljiv krvni pritisak.

Ljubav

Tokom celog juna slobodnim Blizancima je odličan period za dešavanja na emotivnom planu, ali i za uživanje i akciju svake vrste. Kroz vaše polje pokreta, aktivnosti, komunikacije, putovanja tranzitiraju Venera i Mars, pa ćete verovatno često biti u nedoumici da li ćete na jednu ili na drugu stranu – i po pitanju mesta za provod, ali i po pitanju osoba koje vas privlače. Iako će mnogi od ovih kontakata ostati samo prolaznog i površnog karaktera, tokom drugog dela juna postoje ozbiljne mogućnosti za početak trajnije ljubavne veze. Zauzeti Blizanci mogu ući u flert sa nekim, pa čak i u tajnu priču (što bi već tokom jula i avgusta moglo da vam donese ozbiljne glavobolje, pa vam se iz tog razloga savetuje da ne brljate mnogo). Odnos sa partnerom će imati uspona i padova. Neophodna vam je bolja komunikacija.

Posao

Za Blizance je ovo kvalitetan poslovni mesec. Sunce i Merkur su kod vas, pa ćete imati snagu, volju, ambiciju, ali i sposobnost da prepoznate prave sagovornike i pravi smer funkcionisanja. Polje komunikacije i dogovora je takođe vrlo naglašeno. Očekujte kvalitetne kontakte, susrete i sastanke koji će dati rezultate i dogovore koji će se pokazati kao povoljni za vas. Prva dekada meseca je nešto zahtevnija i možete trpeti pritisak nadređenih. Finansije, nažalost, nestabilne, veći troškovi.

Zdravlje

Povoljna zdravstvena situacija. Nešto više pažnje je potrebno u saobraćaju, a moguće su i povrede. Stariji, obratite pažnju na krvne sudove, zglobove, pritisak.

Ljubav

Prolazićete kroz razne faze u emotivnim relacijama. I partner i vi ste trenutno fokusirani na poslovni i porodični segment. Potrebno je da uložite dosta vremena i energije, što će uticati na kvalitet vašeg odnosa s vremena na vreme. Mogući su “džepovi” nervoze, manjih ili većih tenzija u vašem odnosu. Kao što će biti situacija koje će negativno uticati na mir u vašoj vezi, isto tako će biti i onih koje će vam prijati: to su trenuci u kojima ćete imati vreme samo za sebe i u kojima će bliskost i strast jačati. Potrudite se da vam komunikacija bude dobra, ali isto tako hvatajte svaki trenutak slobodnog vremena da ga provedete u društvu ili u prirodi, na odmoru. Slobodni, prijaće vam društvo prijatelja, a možete ostvariti i pokoji interesantan kontakt kojem će trebati vremena da se razvije.

Posao

Naglašen finansijski sektor tokom juna govori o vašem velikom usmerenju da se u ovom segmentu stabilizujete. Iako vaši prilivi mogu biti pojačani u ovom periodu, porast troškova će vas konstantno vraćati korak unazad. Što se poslovnog dela tiče, situacija je tokom juna prilično stabilna. Većih poteškoća nećete imati, šta više u drugom delu meseca mogu se za vas otvoriti neke zanimljive ponude i dogovori. Moguća je i ponuda koja se vezuje za inostranstvo ili saradnja sa stranim firmama.

Zdravlje

Mogući su povremeni problemi sa stomakom, jednim delom zbog neadekvatne ishrane, jednim zbog pojačane nervoze.

Ljubav

Sa Marsom i Venerom koji prolaze kroz vaš znak, jedno je sigurno – ne možete ostati neprimećeni. Za slobodne Lavove je ovo izuzetno povoljan period jer sada možete ostvariti svoje želje, bilo da se one vezuju za druženje, letovanje, provod, uživanje ili pak za flertovanje, ljubavisanje, avanturu. Imaćete nekoliko vrlo interesantnih poznanstava koja se mogu razvijati ka emotivnoj priči. Da li će te priče biti trajnog karaktera ili će ostati samo na nivou strastvene letnje avanture, to zavisi od mnogo faktora. Zauzeti Lavovi, u vašim emotivnim relacijama sada je pojačana energija i strasti, i to se jako lepo može iskoristiti kroz izlaske, putovanja, dobro raspoloženje, ljubav. Gledajte da taj višak energije ne usmeravate u tenzije i rasprave. Potrudite se da komunikacija sa parnerom bude kroz razumevanje.

Posao

Pred vama neće biti nimalo loš poslovni mesec ukoliko budete iole umeli da energiju koju sada nosite usmerite na pravu stranu. Na ciljeve, na realizaciju vaših ideja, na prodornost, na pokretanje nečeg novog. Mars u vašem znaku govori da povremeno možete biti suviše ambiciozni, napadni ili neobzirni, pa gledajte da takve modele ponašanja izbegavate, pogotovo u drugom delu juna. Što se finansijskog dela tiče, bolja je situacija nego u proteklom periodu, ali troškovi su vam i dalje slaba stavka.

Zdravlje

Drugi deo meseca može doneti sklonost ka povredama, osetljivost respiratornog trakta i stomaka. Stariji, osetljivost krvnih sudova, kičme i zglobova.

Ljubav

Device koje su u braku ili žive sa partnerom su generalno gledano, u nešto zahtevnijoj poziciji još od jeseni prošle godine. I taj trend će se nastaviti i dalje. Komunikacija sa partnerom će tokom prve dve dekade juna biti sa većim oscilacijama, a u neki vid normale će ući tek u poslednjoj dekadi meseca. Naglašen je znak Lava, pa vaše polje podsvesti i tajni ne ide naruku niti onim Devicama koje nešto sakrivaju od partnera, ali ni onima koji sumnjaju da partner nije iskren prema njima. Generalno gledano, bilo da postoji realna osnova ili ne – tajne i sumnje mogu praviti problem u odnosu. Slobodne Device, ovo nije neki naročito dobar period za ulazak u stabilne ljubavne priče. Mogući su ulasci u tajne veze, u avanture, moguća su prevelika očekivanja od nekih novih osoba i novih početaka.

Posao

Koliko god da je ovo emotivno ne baš blistav mesec, što se posla tiče, situacija je potpuno drugačija. Već u prvim danima juna može doći do nekih lepih poslovnih šansi za vas, a u svakom slučaju vas čekaju povoljne informacije i vesti. Naglašeno polje karijere tokom prve dve dekade juna govori o tome da ćete izbiti u prvi plan, iako će pred vama biti dosta zahtevnih osoba i obaveza. Bićete vrlo motivisani i ambiciozni, moguća su i napredovanja i beneficije kroz rad. Finansije – uvećanje priliva.

Zdravlje

Unutrašnja tenzija i pritisak na vas su jaki. Odmarajte se, bavite fizičkom aktivnošću i budite u prirodi. Mogući su problemi sa spavanjem.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *