MUP KS dobio još 195 policajaca

Kadeti 41. generacije koji su uspješno okončali obuku za čin policajac na Policijskoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH danas su u Sarajevu svečano položili zakletvu.

Tim činom i potpisivanjem ugovora njih 195, od kojih su 16 žene, su stupili u radni odnos u Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, javlja Fena.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je novim policajcima da se od njih u svakoj prilici očekuje zakonito i napristrano postupanje, te beskompromisno poštivanje i zaštita osnovnih ljudskih prava.

“Samo takvim postupanjem stičete povjerenje sugrađana i sugrađanki, a vaša časna policijska uniforma poštovanje”, istakao je Katica.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Elvedin Okerić uputio je apel policajcima da u budućoj službi ne dopuste ni porodici, ni prijateljima, ni političarima a ni biznismenima da im se mješaju u posao.

Naglasio je da se od policije očekuje da bude stručna, profesionalna, hrabra i posvećena svom poslu, te principijelna u provođenju zakona.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *