"Ne kopiram Nadala i Novaka, ja sam Alkaraz": Karlos dao odgovor i na pitanje Telegrafa o Šapovalovu

Karlos Alkaraz je savladao Danijela Tara u 2. kolu Rolan Garosa posle 4 seta, što je bilo pomalo iznenađujuće. Ipak, svakako nije to bio previše dramatičan meč za njega, jer je 3 seta dobio prilično ubedljivo.

Fantastični 20-godišnji Španac koji se smatra, uz Đokovića, za prvog favorita za trofej u Parizu posle meča je rekao da se sjajno oseća na terenu “Filip Šatrije”.

– Smeh je sa mene ključ svega. Volim stadion, uživam na terenu i zato se smejem – rekao je prvi nosilac.

On će u 3. kolu igrati protiv Denisa Šapovalova, pa je od izveštačan Telegrafa sa Rolan Garosa dobio pitanje šta misli o njemu?

– Treniramo često u Barsi. Sjajan je igrač, biće teško. Trudim se da mislim samo na sebe, ne samo na protivnika. Imam slobodan dan, videćemo kako će biti – poručio je Alkaraz.

 

Što se tiče uslova za igru, rekao je:

– Treniram u Beču često, tamo ima vetra, navikaon sam na takve uslove. Nije lako navići se. Trudim se da igram najbolje što mogu.

Što se tiče loptica?

– Malo su teže, to mi ne smeta, igram dobro, udaram čisto. Neki mogu da imaju drugačije misljenje, meni odgovara.

Neosporno je da s obzirom na rezultate koje postiže na šljaci mnogi ga porede sa Rafaelom Nadalom, “kraljem Rolan Garosa”.

– Kažu da imam udarce Rafe, Novaka, Rodžera… Navikao sam na to, gledao sam ih, ali ih ne kopiram, ja sam Alkaraz. Ja sam ja, a ne kopija.

Alkaraz kaže da se sjajno oseća u Parizu i da mu se dopada kao grad.

– Pariz je prelep grad, niko ne može da kaže drugačije. Volim da igram u ovom gradu. Na Rolan Garosu sam uživao i prosle godine, osećam ljubav, zato sam to napisao. Nemam baš mnogo vremena za obilazak grada.

Neizostavno je bilo pitanje i o tradicionalnoj “sijesti” koja spada u rituale svakom Špancu, a to je ona popodnevna dremnka.

– Volim sijeste, kao svi Španci. Moj fizio Huančo mi pomaže, traži da odmaram i da se spremam za ono što sledi – poručio je Španac za kraj.

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Miloš Bećagović)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *