Oglasio se MUP nakon hapšenja sudije u Nišu: 5 godina uzimao novac iz sudskog depozita, prisvojio 35.000 evra

Sudija Višeg suda u Nišu I. B. (54) uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja.

On se sumnjiči da je od 1. januara 2014. do novembra 2019. godine, dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja i u dvanaest krivičnih predmeta zahtevao od radnika računovodstva navedenog suda da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet.

Kako se sumnja, I. B. potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden javnom tužiocu za organizovani kriminal.

U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovang kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu javnog tužioca za organizovani kriminal uhapsili su sudiju.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *