Oglasio se vlasnik Peugeota: “Automobil je ukraden. To je opasni kriminalac Sanel Arslani!”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se vlasnik automobila marke Peugeot 3008 koji je danas razvalio rampu na parkingu trgovačkog centra Merkator u Ložioničkoj ulici.

MUP Srednjobosanskog kantona nastavlja potragu za S. A. (46) iz Tuzle, koji je 25. maja ove godine, bježeći od policije, Audijem udario u ogradu bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Uslijedila je opsežna potjera za S. A. u koju se uključila i jedinice Specijalne policije. U potrazi za bjeguncem kojeg potražuje i MUP Tuzlanskog kantona korišteni su i dronovi, ali bezuspješno – rečeno je iz MUP-a SBK.

Za opasnim kriminalcem traga MUP SBK, MUP TK a od danas i MUP KS!

Nakon što je opasni kriminalac slupao Audija, “morao” je pronaći drugi automobil. Ukrao je peugeota 3008 iz garaže porodične kuće.

Kako tvrdi Mato Matošević za CH, to je automobil u njegovom vlasništvu koji je ukraden u mjestu Stara Bila općina Vitez u kasnim satima oko 23h 25.2.2023. godine. Saznajemo da je isti automobil ukrao opasni kriminalac Sanel Arslani za kojim traga više policijskih organa Bosne i Hercegovine.

Nakon krađe automobila iz Matine garaže, Arslani je počinio niz kaznenih dijela sa istim automobilom. Jedna o njih je i krađa novca na samouslužnoj autopraonici a krađu je snimila sigurnosna kamera. Krađa se desila 27.5.2023. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako tvrdi ogorčeni vlasnik vozila, policijski organi ništa ne poduzimaju po ovom pitanju.

“Nije problem samo krađa automobila. Taj dan ga je hvatala policija po gradu i na kraju ga nisu uhvatili. Zašto MUP nije obavijestio mještane da se u njihovom naselju krije opasni kriminalac? Mogao je i dijete nečije udariti, ukrasti ili nedobog nešto drugo. Iz pouzdanih informacija saznajem da su policajci odustali od potrage čim je mrak pao” – izjavio je Mato Matošević za portal Crna-Hronika

“Kako radi naša policija koju mi plaćamo? – Naprave zapisnik i smatraju to da je s tim završen posao. Konstatuju da je izvršio pljačke u Gračanica, kod Mostara, Konjica, u Zavidovićima i u Sarajevu i ne hapse?! Pored toliko video nazora to mi je neshvatljivo da sedam dana normalno pljačka a da niko od policije ne poduzima ništa?

Svi prebacivanju sa općinsku, kantonalni i federalnu policiju a efekta nema. Na kraju ispada da nema niko nadležnosti.” – izjavio je Mato za portal Crna-Hronika

Policija na nogama: I dalje se traži Sanel Arslani koji je još u bijegu

Dan 31.5.2023. čitatelji portala Crna-Hronika poslali su informaciju da je vozač sivog Peugeota razvalio garažnu rampu u TC Merkator u Ložioničkoj ulici.

“Nije htio/želio da plati parking u navedenom tržnom centru, te je na silu iščupao rampu koja se nalazi na ulazu/izlazu sa parking prostora. Što znači da se opasni kriminalac Sanel Arslani trenutno krije u Sarajevu”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Sanelu Arslaniju, koji je dobro poznat policiji. Prije dvije godine Tužilaštvo ZDK podiglo je optužnicu protiv Arslanija zbog krađe vozila VW Touran u Mravićima 20. juna 2020. godine. I tada je uslijedila potjera za Arslanijem koji je bježao u ukradenom vozilu. Arslani se kod mjesta Hece zaustavio i pješice pobjegao u šumu, ali su ga policajci brzo uhapsili.

U septembru 2013. godine zenička policija pokušala je zaustaviti Audi A5 koji je ukraden u naselju Sječe kod Srebrenika. Arslani je tada uhvaćen u zajedničkoj potjeri zeničke policije i patrole iz Busovače u čije je vozilo udario. S njim u vozilu je bila djevojka iz Zenice po koju je došao.

Poznat je po tome što je 2006. godine, nakon bijega iz zatvora u Šapcu, uhvaćen u Tuzli. U kriminalnim vodama poznat je i kao kradljivac terenskog vozila koje je koristio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Sead Omerbegović.

U martu 2013. godine u Gradačcu je ukrao skupocjeni terenac BMW X5, nakon čega je bio uhapšen, ali se vrlo brzo našao na slobodi.

Organizator pobune

Sanel Arslani je u februaru 2003. godine, prema tadašnjim navodima Uprave KPZ-a, bio jedan od organizatora desetodnevne pobune u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Zatvorenici su htjeli zapaliti kompletnu ustanovu i domoći se grada, a osujećeni su akcijom 160 specijalaca i 120 stražara iz četiri KPZ-a u BiH.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *