Poznat rezultat inspekcija u bolnici Sveti Duh: Pacijent satima čekao, preminulog pronašla ćerka u čekaonici

Pacijenta u bolnici Sveti Duh u Zagrebu navodno satima niko nije pregledao, a sumnja se i na uticaj na patologa kako bi se izmenio uzrok smrti, saznaje Dnevnik Nove TV.

Navodno nema dokaza u papirima, kao ni u računaru da je od 23 sata do 6 ujutro iko obišao pacijenta koji je čekao pomoć na hitnom prijemu bolnice Sveti Duh.

Preminulog je pronašla ćerka u čekaonici, a ceo slučaj je zdravstvena inspekcija prosledila Državnom tužilaštvu (DORH).

Snimci nadzornih kamera bolnice Sveti Duh inspekcija Ministarstva zdravstva nije dobila, ali su uputili dopis DORH-u zbog sumnje u falsifikovanje službene isprave, ali i zbog sumnje u nesavesno lečenje, prenosi Dnevnik.hr.

Dnevnik piše kako je pomoćnik direktorke uticao na patologa s ciljem da se kao uzrok smrti obduciranog pacijenta navede edem pluća uprkos saznanju da je pacijent preminuo od gušenja krvlju usled pucanja želučanog ulkusa.

Tome u prilog, kažu, idu i brojna upozorenja sad već smijenjenog šefa patologije o tome da obdukcijski obrazac nije sastavljen pravilno.

Iz bolnice tvrde kako inspekcijski nalaz još nisu dobili.

Bolnica je zbog celog slučaja izdala i novo uputstvo u kojem piše, ako je gužva, mogu dva preminula na jedan sto, po principu glava – noge. Mera je, kažu, kratkoročna i krajnja, dok se ne izgradi veća mrtvačnica.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *