Samsung Galaxy S23 Ultra je najpopularniji Android, iPhone se ipak najviše prodaje

Sudeći prema poslednjem Canalys-ovom izveštaju, u prvom kvartalu 2023. godine, iPhone linija proizvoda kompanije Apple je bila lider u premium segmentu. Iz njihove analize proizlazi da je najprodavaniji vrhunski model bio iPhone 14 Pro Max, a za njim su bili iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13.

Procenjuje se da su 31% svih isporuka od januara do marta 2023. bili premium uređaji sa cenom preko 500 dolara, što predstavlja rekord u poslednjih pet godina. Ova specifična kategorija beleži rast od 4.7% u poređenju sa prošlom godinom, što daleko nadmašuje ukupno tržište pametnih telefona koje je smanjeno za 13.3% na godišnjem nivou.

Istraživanje pokazuje da je najprodavaniji Android vrhunski model u prvom kvartalu bio Samsung Galaxy S23 Ultra. Lista Top 15 uređaja se uglavnom sastoji od Samsung i Apple uređaja, što je očekivano s obzirom na široku dostupnost njihovih vrhunskih modela.

Iako Android telefoni nisu u prvih pet, Galaxy S23 Ultra svakako zaslužuje tu najvišu poziciju.

Ostali najprodavaniji Android modeli uključuju Galaxy S23 i S23+, kao i Galaxy S22, Galaxy S21 FE, Xiaomi 13 i Huawei Mate 50.

Možda je najzanimljivije to što se savitljivi Galaxy Z Flip4 našao u top 10 najprodavanijih pametnih telefona na svetu u prvom kvartalu 2023. godine, iako je predstavljen samo nekoliko meseci pre početka godine, što je dobar signal za savitljive telefone.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *