Saslušani Rusi koji su opljačkali zlataru u Beograda: Macolom razbili izlog, uzeli plen vredan 200.000 €

Osumnjičeni D.Z. i S.R., državljani Ruske Federacije, saslušani su danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo teška krađa.

Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili dana 29.05.2023. godine u jutarnjim časovima, na taj način što su obili zlataru u Bulevaru kralja Aleksandra u vlasništvu oštećenog privrednog društva, a potom iz iste oduzeli veću količinu zlatnog i srebrnog nakita u vrednosti od preko tri miliona dinara, nakon čega su se udaljili sa lica mesta. Osumnjičeni su istog dana pronađeni i lišeni slobode, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.

Osumnjičeni D.Z. je prilikom saslušanja iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je osumnjičeni S.R. priznao izvršenje krivičnog dela. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema oba osumnjičena odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, a prema D.Z. i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je ranije osuđivan.

U daljem toku postupka biće ispitani svedoci, prikupljeni materijalni dokazi i preduzete druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Kako se nezvanično navodi, prema oba osumnjičena je određen pritvor po osnovima koje je predložilo tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *