Tihomir Brajković potvrdio da traži 11,5 miliona KM od Općine Centar

Biznismen iz Kiseljaka Tihomir Brajković i formalno je preuzeo vlasništvo nad kompanijom Palace Investment koja namjerava graditi neboder od 22 sprata na Marijin Dvoru, iza hotela Holiday.

Posjetimo da je vlasnik kompanije Palace Investment bila firma PET Engineering iz Švicarske, iako se od početka sumnjalo da iza svega stoji Brajković, javlja Biznisinfo.

Sada su otklonjene sve dileme jer je Brajković na sebe prebacio vlasništvo, što se vidi iz uvida u registar poslovnih subjekata u BiH.

Brajković je poznat kao vlasnik firme Tibra i jedan je od najvećih graditelja stanova u Sarajevu u poslijeratnom periodu. Toranj koji je htio graditi na Marijin Dvoru zvao se Marija Green Tower i imao bi 22 sprata.

Općina Centar je, za vrijeme načelnika Nedžada Ajnadžića, dala urbanističku saglasnost. No, nova administracija na čelu sa Srđanom Mandićem sve je zaustavila.

Brajković nije odustao od svoje namjere a zatražila je i odštetu od Općine u iznosu od 11,5 miliona KM.

U međuvremenu, na prostoru između hotela Holiday i TC Alta, gdje je trebao biti neboder, izgradili su parking.

Firma Palace Investment prošle godine nije imala prihoda a ostvarila je rashode od 221 hiljadu KM, koliko je na kraju iznosio i godišnji gubitak.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *