Arnel Isak predložen za novog potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Pokret demokratske akcije predložio je Arnela Isaka za novog potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Klub poslanika Pokreta demokratske akcije (PDA) u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH uputio je prijedlog da se s pozicije potpredsjednice tog doma razriješi Edina Gabela iz reda Ostalih, a da se na njeno mjesto imenuje Arnel lsak.

Klub PDA u obrazloženju prijedloga navodi da se trenutno u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH ne nalazi zastupnik iz reda Bošnjaka, te da vođeni demokratskim načelima predlažu razrješenje sadašnje potpredsjednice Edine Gabela na prvoj narednoj sjednici.

Arnel Isak rođen je 1996. godine u Zenici i po nacionalnost je Bošnjak.

Završio je Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomije i stekao pravo na akademsku titulu i stručno zvanje magistar ekonomije iz oblasti poslovne ekonomije.

U periodu od 20. oktobra 2016. do 27. marta 2019. godine bio je direktor Agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine CONDOR d.o.o. Zenica. U mandatnom periodu od 2019. do 2022. godine bio je ministar u Ministarstvu za prostoro uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Govori engleski i turski jezik, a veoma dobar je poznavalac informatike i IT komunikacija, što mu je jedna od profesionalnih orijentacija, navode iz PDA.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *